Το «απολύτως φυσικό, απολύτως Κρητικό» επιτραπέζιο νερό ΛΥΤΤΟΣ, στηρίζοντας με συνέπεια την τοπική κοινωνία της Κρήτης, ενισχύει τη δράση του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΑιματοΚρήτη» για την υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος για την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κρήτη «Κάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής».

Στο πλαίσιο του προγράμματος για το μήνα Αύγουστο έχουν προγραμματισθεί οι ακόλουθες εθελοντικές αιμοδοσίες. Το επιτραπέζιο νερό ΛΥΤΤΟΣ και ο Αιματοκρήτης προσκαλούν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους των περιοχών να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, προάγοντας το μήνυμα: «Kάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής!».

• Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αγία Βαρβάρα. ‘Ωρες: 17:00’-20:00’
• Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής. ‘Ωρες: 10:00’-13:30’
• Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Χάρακα-αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου. ‘Ωρες: 17:00’-20:00’

Το πρόγραμμα «Κάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής» υλοποιείται κυρίως στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου και στις πόλεις του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι. Επιπροσθέτως, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερώσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων, κινητοποίηση των τοπικών φορέων για έμπρακτη συμμετοχή, ενημερωτικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό και διοργάνωση αιμοδοσιών σε μια οργανωμένη βάση.

Ο συντονισμός του προγράμματος των ενημερώσεων και των αιμοδοσιών γίνεται από τον εθελοντικό σύλλογο «ΑιματοΚρήτης».

Οι αιμοληψίες πραγματοποιούνται από τα κινητά συνεργεία αιμοληψιών του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Εθελοντής Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα από 18-62 ετών που είναι πάνω από 50 κιλά και δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τη μέρα της αιμοδοσίας πρέπει να είναι ξεκούραστος και να αισθάνεται καλά.

Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη, ακίνδυνη και διαρκεί 10 λεπτά.

Τονίζουμε ότι κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, αφού ο ΑιματοΚρήτης δεν διαχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει (δεν υπάρχει τράπεζα αίματος).

Κατά τη διάρκεια των αιμοδοσιών μπορεί επίσης κάποιος να ενημερωθεί και να γίνει δωρητής μυελού των οστών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον εθελοντικό σύλλογο του ΑιματοΚρήτη στο τηλέφωνο 2810-239773 ή 6978-246797 είτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.aimatocritis.gr.

Λίγα λόγια για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΛΥΤΤΟΣ

Το Φυσικό Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ, το απολύτως κρητικό νερό, λανσαρίστηκε το 2002 με κύρια αγορά την Κρήτη και τις Ν. Κυκλάδες. Παράγεται και συσκευάζεται κάτω από υπερσύγχρονες συνθήκες στα Χαμόπρινα του Δήμου Καλίων. Κυκλοφορεί σε συσκευασίες ΡΕΤ των 500ml, 750ml και του 1,5lt, προσφέροντας στον οργανισμό μας την ενυδάτωση που καθημερινά χρειάζεται.

Λίγα λόγια για τον «ΑιματοΚρήτη»

Ο «ΑιματοΚρήτης» είναι ένας εθελοντικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1985 ως σύνδεσμος δωρητών οργάνων σώματος. Την τελευταία τετραετία ασχολείται εντατικά και με το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας προσφέροντας πλέον στα νοσοκομεία της Κρήτης περισσότερες από 1.000 μονάδες αίματος ετησίως, χωρίς να διατηρεί τράπεζα αίματος. Συνεργάζεται πάντα με τοπικούς φορείς, δήμους, σχολεία, ενορίες κ.λ.π. - κάνοντας πράξη το "πιστεύω" του: η αιμοδοσία αφορά όλους μας!