Οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 12:00 στο Εφετείο με τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι τρεις από αυτούς, Γιώργος Νικολόπουλος, Γεράσιμος Τσάκαλος και Νταμιάνο Μπολάνο, κατηγορούνται ήδη και έχουν, μάλιστα, παραπεμφθεί να δικαστούν για συμμετοχή στην οργάνωση, ενώ εις βάρους τους εκκρεμούν κατηγορίες και για την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και ξένους ηγέτες τον περασμένο Νοέμβριο.

Για την υπόθεση αυτή θα προσαχθούν στους εφέτες ανακριτές, προκειμένου να απολογηθούν, ενώ αναμένεται να εκδοθεί διαταγή προφυλάκισης για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σχετικά με τη συμμετοχή τους στην οργάνωση και τις βομβιστικές επιθέσεις εις βάρος του πρώην υφυπουργού Δημοσίας Τάξεως, Παναγιώτη Χηνοφώτη, της υπουργού, Λούκας Κατσέλη, και για την επίθεση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Σε βάρος των υπολοίπων τριών, Κώστα Παπαδόπουλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου, που συνελήφθησαν χθες στο Βόλο, θα ασκηθεί ποινική δίωξη για τα όπλα που βρέθηκαν σε διαμερίσματα της Ν. Ιωνίας Βόλου όσο και στην Αθήνα.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook