Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τη συνταγματικότητα ή μη της εφεδρείας, αφού ακόμα δεν έχει κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Σε ερώτηση του in.gr για το αν ίδιος -ως συνταγματολόγος- θα κάνει τη σχετική εισήγηση για τη συνταγματικότητα της νομοθετικής ρύθμισης, εφόσον κατατεθεί, ο υπουργός απάντησε αρνητικά.

Στη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα συζητήθηκε η συμβολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο υπό διαμόρφωση πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών παρέχει ήδη τεχνική υποστήριξη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αποκρυστάλλωση της δικής του συμβολής και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Αυγούστου.

Ενα 24ωρο νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είχε εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση στο μέτρο της εφεδρείας.

«Πιστεύω ότι είναι μια δέσμη διατάξεων, η οποία δεν οδηγεί πουθενά, πέρα από το ότι έχει επιβαρύνσεις συνταγματικού χαρακτήρα» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook