Το κλάμα ενός μωρού που ακούστηκε ξαφνικά κάτω από τα συντρίμμια στην παραθαλάσσια πόλη Ishinomaki, ήχησε τόσο «απόκοσμο» στους διασώστες που υπέθεσαν ότι απλά το φαντάστηκαν... Όταν τα  πάντα γύρω σου θυμίζουν θάνατο, δεν μπορείς να πιστέψεις σε θαύματα.

Και όμως, τρεις μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία μια αχτίδα ζωής «έλαμψε» κάτω από τα συντρίμμια.

Οι δεκάδες Ιάπωνες διασώστες έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν κάτω από στρώματα λάσπης βρήκαν ένα μικρό κοριτσάκι, ένα «μικρό θαύμα», όπως είπαν και οι ίδιοι.

Αμέσως την πήραν αγκαλιά, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι ένα τόσο μικρό ανθρωπάκι κατάφερε να επιζήσει. Η μικρούλα ήταν παγωμένη και έκλαιγε ασταμάτητα.Το τρομαχτικό τσουνάμι, παρέσυρε το τεσσάρων μηνών μωράκι από την αγκαλιά της μητέρας του. Ευτυχώς, όμως, κατάφερε μόνο του να επιβιώσει, την ώρα που η οικογένειά του είχε αρχίσει να χάνει τις ελπίδες της.

Η τύχη ήταν όμως με το μέρος της μικρής, αφού οι διασώστες όχι μόνο την έσωσαν αλλά κατάφεραν εύκολα να βρουν τον πατέρα της ο οποίος απελπισμένος τριγυρνούσε πάνω από τα συντρίμμια σε όλη την πόλη.

Κανείς τώρα δεν μπορεί να εξηγήσει πως το κοριτσάκι δεν πνίγηκε από το τσουνάμι που «σκότωσε» πάνω από τους μισούς κατοίκους της πόλης της.

Εξίσου συγκλονιστικές είναι και οι ιστορίες άλλων δύο γενναίων ανθρώπων που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα χαλάσματα.

Ο λόγος για μια γυναίκα 70 ετών και έναν άνδρα -η ηλικία του οποίου δεν έγινε γνωστή- που  βρέθηκαν ζωντανοί την Τρίτη, τέσσερις ημέρες μετά τον ισχυρότατο σεισμό, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Η 70χρονη νοσηλεύεται με υποθερμία, αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου. Καλά στην υγεία του είναι και ο άντρας ο οποίος βρέθηκε στην πόλη Ισιμάκι της επαρχίας Μιγιάγκι, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Δυο ακόμη άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί

Δυο άνθρωποι, μια γυναίκα 70 ετών και ένας άνδρας, η ηλικία του οποίου δεν έγινε γνωστή, βρέθηκαν ζωντανοί σήμερα, τέσσερις ημέρες μετά τον ισχυρότατο σεισμό, από τους διασώστες κάτω από ερείπια στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η 70χρονη ανασύρθηκε ζωντανή στην πόλη Οτσούτσι, της επαρχίας Ιουάτε. Νοσηλεύεται με υποθερμία, αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου. Οι διασώστες ανέσυραν επίσης ζωντανό σήμερα έναν άνδρα στην πόλη Ισιμάκι της επαρχίας Μιγιάγκι, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.