Σε πολιτείες κρίσιμες για την έκβαση της μάχης για το Λευκό Οίκο το Νοέμβριο περιοδεύουν ο Μιτ Ρόμνεϊ, προεδικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών και ο Πολ Ράιαν, η συνυποψηφιότητα του οποίου για τη θέση του αντιπροέδρου ανακοινώθηκε μόλις πριν από μία ημέρα.

Για λίγες ημέρες, το ενδιαφέρον των Ρεπουμπλικανών θα επικεντρώνεται περισσότερο στον Ράιαν, με την είσοδο του οποίου στη προεκλογική «αρένα» βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες από το παρασκήνιο της τετράμηνης και πλήρους «μυστικότητας» διαδικασίας για την επιλογή του δεύτερου υποψηφίου.

Ρόμνεϊ και Ράιαν ξεκίνησαν από τη Βιρτζίνια, όπου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του δεύτερου το Σάββατο, για τη Βόρεια Καρολίνα, τη Φλόριντα, το Οχάι και το Ουινσκόνσιν.

Η επιλογή του Ράιαν, προέδρου της επιτροπής προϋπολογισμού στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δείχνει τη σηαμσία που παίζει στην προεκλογική εκστρατεία η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Η πρώτη αντίδραση από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών ήταν, ενδεικτικά, ότι ο Ράιαν αντιπροσωπεύει «τις λανθασμένες οικονομικές πολιτικές που θα οδηγούσαν στην επανάληψη καταστροφικών λαθών».

Με την ανακοίνωση του Ράιαν το Σάββατο, το επιτελείο του Ρόμνεϊ ξεκίνησε να αποσαφηνίζει ορισμένα από τα σημεία που οδήγησαν στην επιλογή του -μία διαδικασία «υψηλής εμπιστευτικότητας» που είχε ξεκινήσει από τον Απρίλιο, με τα στοιχεία των υποψηφιών να μένουν κλειδωμένα για σχεδόν όλους πλην των εξαιρετικά στενών συνεργατών του Ρόμνεϊ.

Η τελική λίστα με τους κυριότερους υποψηφίους είχε φτιαχτεί τον Ιούλιο. Τελικά ο Ρόμνεϊ κατέληξε στον Ράιαν, που έχει χτίσει τη φήμη «δημοσιονομικού γερακιού» και υπερασπιστή «σφιχτών» οικονομικών πολιτικών.

Η απόφαση ελήφθη τον Αύγουστο και ακόμη και για την τελική συνάντηση Ρόμνεϊ και Ράιαν χρειάστηκε ολόκληρη «επιχείρηση» για να μην το αντιληφθούν τα ΜΜΕ, με τον Ράιαν να ταξιδεύει για μισή ημέρα μέχρι να φτάσει στο σημείο της συνάντησης στη Μασαχουσέτη.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook