Πέντε άτομα αναζητεί η Αστυνομία για την επίθεση εις βάρος Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι δράστες επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες και λίγο πριν, στην ίδια περιοχή, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς (υπηκόους Ρουμανίας και Μαρόκου), οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Όπως γράφουν τα Νέα, σύμφωνα με την Ένωση Μεταναστών Εργατών, το τελευταίο εξάμηνο περισσότεροι από 500 μετανάστες έχουν δεχτεί επιθέσεις με λοστάρια, σιδηρογροθιές και μαχαίρια και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Οι σύλλογοι μεταναστών καταγγέλλουν οργανωμένο σχέδιο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες και αποσκοπεί στη δημιουργία σοβαρών επεισοδίων.

Το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, ομάδα 15-20 ατόμων επιτέθηκε σε λατρευτικό χώρο στην οδό Αγίας Σοφίας 56 στον Πειραιά την ώρα που βρίσκονταν περίπου 20 Πακιστανοί.

Έριξαν καπνογόνα στο εσωτερικό και προσπάθησαν να επιτεθούν σε αλλοδαπούς οι οποίοι την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν έξω από το χώρο. Οι μετανάστες κατήγγειλαν μέλη της Χρυσής Αυγής ως υπαιτίους της επίθεσης, κάτι που ωστόσο το κόμμα αρνήθηκε σε ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπό του.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση βλέπει ακραίους που θέλουν να ακυρώσουν την οργανωμένη επιχείρηση για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

«Ήταν φυσικό, από τη στιγμή που η κυβέρνηση άλλαξε την ατζέντα με τις επιχειρήσεις-σκούπα, να προσπαθήσουν να ακυρώσουν την επιχείρηση με τις επιδρομές μίσους» είπε στα «ΝΕΑ»
κυβερνητικό στέλεχος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδιας, δήλωσε ότι «Η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.»

Παράλληλα με το πογκρόμ που οργανώνει η κυβέρνηση, τον \’Ξένιο Δία\’ τον εφαρμόζουν και συμμορίες φασιστοειδών που ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν τα θύματα των πολέμων, των δουλεμπόρων και της εκμετάλλευσης. Ο νεαρός Ιρακινός που δολοφονήθηκε άγρια και άνανδρα στο κέντρο της Αθήνας είναι μόνο ένα από τα θύματά τους» αναφέρει το ΚΚΕ.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook