Ακόμη και «λουκέτα» σε επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους, προβλέπουν τα μέτρα κατά της ανασφάλιστης εργασίας που προετοιμάζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

«Θα ξεκινήσω από το νομό μου, τις Κυκλάδες. Θα κλείσω επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους» δήλωσε στο tovima.gr ο υπουργός, ο οποίος αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα εκδώσει τις υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν το πλαίσιο ελέγχων και τις ποινές για όλους όσοι απασχολούν ανασφάλιστους (Έλληνες ή μετανάστες).

Οι αποφάσεις θα προβλέπουν εξοντωτικές χρηματικές ποινές και πρόστιμα για την πρώτη φορά που θα συλληφθεί επιχείρηση ή επαγγελματίας να απασχολεί ανασφάλιστο στην εργασία του, ενώ για τη δεύτερη φορά η ποινή θα είναι το προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης.

Στη συνέχεια και όταν η επιχείρηση επαναλειτουργήσει, ο υπότροπος θα τιμωρείται με οριστικό κλείσιμο και αφαίρεση της άδειας της επιχείρησης.

Όπως έχει διαπιστώσει το υπουργείο Εργασίας, όσοι όλοι έχουν συλληφθεί να απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους, επιδίδονται ταυτόχρονα σε συστηματική φοροδιαφυγή.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook