Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η συνέχιση από τον κ. Σαμαρά της ίδιας μνημονιακής πολιτικής τον εμποδίζει να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποδεικνύει ότι είναι πλήρως υποταγμένος στους δανειστές.

Εν όψει των συναντήσεων του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους ευρωπαίους ηγέτες την επόμενη εβδομάδα, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «ο κ. Σαμαράς, όντας δογματικά προσηλωμένος στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που απορρέει από το μνημόνιο, αδυνατεί να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα που θα ανατρέπουν τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης λογικής, στη βάση της οποίας διαμορφώθηκε η Ευρωζώνη, η κρίση θα βαθαίνει με βαριές συνέπειες όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Σαμαράς, όντας δογματικά προσηλωμένος στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που απορρέει από το μνημόνιο, αδυνατεί να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συνέχιση άλλωστε της ίδιας μνημονιακής πολιτικής που έχει σε πρώτο πλάνο την περικοπή μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών καθώς και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου αποδεικνύει ότι είναι πλήρως υποταγμένος στους δανειστές.

Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα που θα ανατρέπουν τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης λογικής, στη βάση της οποίας διαμορφώθηκε η Ευρωζώνη, η κρίση θα βαθαίνει με βαριές συνέπειες όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ EKM αγωνίζεται για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος με διαγραφή μέρους του και απευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ, για δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, βιώσιμη ανάπτυξη και αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων.