Μια γερμανική νεοναζιστική οργάνωση με όπλο της την σύγχρονη τεχνολογία οργανώνει πορείες και αναβιώνει με ανατριχιαστική ομοιότητα έθιμα των ναζιστών της δεκαετίας του ’30.

Σε μια από αυτές τις πορείες εκατοντάδες μέλη της οργάνωσης ντυμένοι στα μαύρα και έχοντας καλύψει τα πρόσωπά τους με λευκές μάσκες προχωρούν στους δρόμους της πόλης Bauzen κρατώντας αναμμένους πυρσούς και πλακάτ με ακραία εθνικιστικά συνθήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit η σκηνή φέρνει στο νου μνήμες του Τρίτου Ράϊχ, όταν οι Ναζί έκαναν παρέλαση με πυρσούς μες τη νύχτα με χαιρετισμό στον Χίτλερ.

Σύμφωνα με το CNN η συγκεκριμένη οργάνωση ονομάζεται «Die Unsterblichen» (Οι Αθάνατοι) και τα μέλη της είναι πολύ δύσκολο να συλληφθούν από την αστυνομία καθώς για να επικοινωνήσουν στέλνουν γραπτά μηνύματα από τα κινητά τους τηλέφωνα. Με τα μηνύματα οργανώσουν τις πορείες τους σε διάφορες πόλης κρατώντας επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την τελευταία στιγμή το που θα εμφανιστούν.

Βίντεο από τις σποραδικές τους διαδηλώσεις έχουν ανέβει στο YouTube και η οργάνωση έχει ήδη αποκτήσει… θαυμαστές που δηλώνουν την επιθυμία να ενταχθούν στους κόλπους της οργάνωσης.

Στα πλακάτ γράφουν συνθήματα όπως «Κάνε τη σύντομη ζωή σου αθάνατη ή Αυτοί που θα έρθουν να θυμούνται ότι είστε Γερμανοί».

Σε συνέντευξη του στο CNN ο Δρ Hajo Funke, καθηγητής στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου πιστεύει ότι οι τακτικές που χρησιμοποιούν οι αθάνατοι σχεδιάστηκαν για να προσελκύσουν νέους ανθρώπους στην οργάνωσή τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook