Σε γραμμή… συνεννόησης εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που ξεκίνησε ήδη έναν κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς της «συγκυβέρνησης». Σκοπός του, μία ενιαία «εθνική γραμμή» ενόψει των συναντήσεων Σαμαρά με τους Ευρωπαίους ηγέτες εντός της εβδομάδας, αλλά και η αποκόμιση μεριδίου της επιτυχίας, εφόσον αυτή υπάρξει.

Αρχικά, ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, επιχειρώντας να διερευνήσει τις δικές του προθέσεις. Στη συνέχεια, μίλησε και με τον Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντάς του τη διάθεσή του να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις, ακόμα και με τις επαφές που διατηρεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στην εθνική προσπάθεια. Ο κ. Βενιζέλος πάντως, επιμένει να ζητά και κάποια «ανταπόκριση» από τους εταίρους μας, τουλάχιστον σε επίπεδο παύσης των αρνητικών για τη χώρα δηλώσεων, σχολίων και δημοσιευμάτων, που δημιουργούν αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα, υπονομεύοντας την όποια προσπάθεια και τις θυσίες των πολιτών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα φέρεται να ζήτησε νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών πριν από την συνάντηση Σαμαρά με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Τετάρτη, με τον Αντώνη Σαμαρά πάντως να θεωρεί πως ίσως θα έπρεπε αυτή να γίνει αμέσως μετά.

Στη λογική της σύσκεψης αρχηγών είναι και ο Φώτης Κουβέλης, που αναγνωρίζει πάντως το δικαίωμα επιλογής του χρόνου από τον Αντώνη Σαμαρά. Πηγές άλλωστε από τη Δημοκρατική Αριστερά, θύμιζαν χθες με νόημα ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν αυτός που στις τελευταίες συσκέψεις των αρχηγών υποστήριξε ότι η ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό…

Εφόσον πάντως πραγματοποιηθεί η εν λόγω σύσκεψη, πιθανότερες ημερομηνίες είναι η Τετάρτη 22α ή Πέμπτη 23η του μήνα, καθώς την Παρασκευή ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να βρίσκεται στο Βερολίνο για συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και αμέσως μετά να ταξιδέψει για Παρίσι και συνάντηση εκεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook