Υπεύθυνη για επικίνδυνα αντιευρωπαϊκά αισθήματα, ανασφάλεια στο γερμανικό λαό και απομόνωση του Βερολίνου μέσα στην ΕΕ, θεωρεί την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γιόσκα Φίσερ.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην Bild της Κυριακής ο Φίσερ υποστήριξε πως η χωρίς όραμα πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση «προκαλεί ανασφάλεια στο λαό και ρίχνει λάδι στη φωτιά των αντιευρωπαϊκών διάθεσεων».

«Η γερμανική κυβέρνηση αντιδρά με αναποφασιστικότητα και χωρίς σχέδιο στην κρίση, κοιτάζοντας μόνο το στενό εθνικό συμφέρον. Η κυβέρνηση Μέρκελ τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, δρα κινούμενη βάσει της κρίσης και όχι βάσει στρατηγικής. Στο τέλος καταλήγουμε τις περισσότερες φορές στην πιο ακριβή λύση» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Παράλληλα κάλεσε την καγκελάριο να παραδειγματιστεί από τον προκάτοχό της Χέλμουτ Κολ και την προώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης με όραμα και θάρρος, όπως είπε και σημείωσε πως «αυτό το είχε κάνει εξαιρετικά ο Κολ».

«Όποιος νομίζει ότι η Γερμανία μπορεί να γίνει μία μεγάλη Ελβετία, μοιάζει με πρόβατο που ονειρεύεται πριν το πάνε για σφαγή, συμπλήρωσε ο Φίσερ.

protothema.gr