Υποδαύλιση επικίνδυνων αντιευρωπαϊκών αισθημάτων και ανασφάλειας στο γερμανικό λαό επιρρίπτει στη Γερμανίδα καγκελάριο ο Γιόσκα Φίσερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών, προειδοποιώντας ότι η Άνγκελα Μέρκελ κινδυνεύει να οδηγήσει στην απομόνωση του Βερολίνου εντός της ΕΕ.

Η Μέρκελ «φέρει μεγάλο μέρος ευθύνης» στην ενίσχυση των αντιευρωπαϊκών αισθημάτων, υποστήριξε ο Φίσερ σε συνέντευξή του στην Bild που θα δημοσιευτεί την Κυριακή.

Η χωρίς όραμα, όπως υποστήριξε, πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση «προκαλεί ανασφάλεια στο λαό και ρίχνει λάδι στη φωτιά των αντιευρωπαϊκών διάθεσεων».

Ο Φίσερ κάλεσε την καγκελάριο να παραδειγματιστεί από τον προκάτοχό της Χέλμουτ Κολ και «την προώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης με όραμα και θάρρος». «Αυτό το είχε κάνει εξαιρετικά ο Κολ» υπογράμμισε.

Αντιθέτως, υποστήριξε ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών, η γερμανική κυβέρνηση αντιδρά με αναποφασιστικότητα και χωρίς σχέδιο στην κρίση, κοιτάζοντας μόνο το στενό εθνικό συμφέρον.

«Η κυβέρνηση Μέρκελ τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, δρα κινούμενη βάσει της κρίσης και όχι βάσει στρατηγικής» είπε χαρακτηριστικά. «Στο τέλος, καταλήγουμε τις περισσότερες φορές στην πιο ακριβή λύση» προσέθεσε.

Ο Φίσερ προειδοποίησε επίσης ότι η Γερμανία δεν έχει την επιλογή της απομόνωσης: «Όποιος νομίζει ότι η Γερμανία μπορεί να γίνει μία μεγάλη Ελβετία, μοιάζει με πρόβατο που ονειρεύεται πριν το πάνε για σφαγή» τόνισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook