Χωρίς τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ενεργό πολιτική, ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ βρέθηκε για δέκα ημέρες στην Κω. Απόλαυσε τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Δοκίμασε τοπικές σπεσιαλιτέ και έδωσε το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες, αφού ο ίδιος δηλώνει πως «ψηφίζει Ελλάδα» και παράλληλα εξαπέλυσε βολές κατά της Άνγκελα Μέρκελ και της πολιτικής που ακολουθεί.

Οι υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής μονάδας στην οποία διέμεινε είπαν πως ο κ. Σρέντερ ήταν ενθουσιασμένος και πολύ θετικός με την επίσκεψη του στην Κω, από τις φυσικές ομορφιές και την Ιστορία του νησιού. Μάλιστα έδειξε να γνωρίζει καλά την ευρωπαϊκή και την ελληνική ιστορία, αφού έδειξε ενδιαφέρον για συγκεκριμένα σημεία της Κω και μάλιστα γνώριζε και για τον Ιπποκράτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», ο πρώην καγκελάριος περπάτησε στους δρόμους και τα σοκάκια του νησιού γεύθηκε τοπικά προϊόντα, ανάμεσα στα οποία ξεχώρισε την κανελλάδα.
Ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Καΐσερλης, δήλωσε πως ο κ. Σρέντερ είναι υπέρμαχος της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και θεωρεί άδικη την επίθεση στη χώρα μας. Αναφερόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ είπε πως έχει κάνει πολλά λάθη.

zougla.gr