Λίγο πριν παραδώσει το πακέτο περικοπών των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας τονίζει πως οι αποφάσεις που θα πάρει η κυβέρνηση είναι αν μη τι άλλο επώδυνες, καθώς η παραμονή στο ευρώ συνεπάγεται δύσκολων αποφάσεων.

\’\’Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει\’\’ δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός.

Αυτή είναι η απάντηση του κ. Στουρνάρα σε όσους πολιτεύονται εύκολα. Κρίνουν και απορρίπτουν τη σειρά των νέων μέτρων λιτότητας που έρχονται για να αφαιρέσουν εισοδήματα από μισθούς από μισθούς, συντάξεις και κυρίως κοινωνικά επιδόματα. Εκεί πλέον έφτασε το \’\’μαχαίρι\’\’ μετά την αποτυχία των προηγούμενων προσπαθειών.

\’\’Όσοι διαφωνούν δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα\’\’ προσθέτει, σημειώνοντας: \’\’Ας σκεφθούν πώς και από πού μπορούν να βρεθούν 11,5 δισ. ευρώ για να κοπούν σε δύο χρόνια\’\’.

Το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί στις περικοπές του κοινωνικού κράτους, στην προσαρμογή των συντάξεων, του εφάπαξ και των επιδομάτων πρόνοιας στις σημερινές συνθήκες και δυνατότητες του Δημοσίου και των Ταμείων.

\’\’Ας μη γελιόμαστε. Αν δεν πάρουμε τα μέτρα τα οποία η τρόικα ζητούσε να ξεπερνούν τα 13,5 δισ. ευρώ όταν ήρθε στην Αθήνα τον Ιούνιο, τότε απειλείται η παραμονή μας στο ευρώ. Και είπα στους πολιτικούς αρχηγούς που γνωρίζουν την κατάσταση πως εγώ δε θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα\’\’ αναφέρει χαρακτηριστικά με αφορμή την έκθεση των αναλυτών Μιχάλη Μασουράκη και Δημήτρη Μαρούλη.

\’\’Έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην Ευρωζώνη, δεν μπορούμε να το συντηρούμε με δανεικά\’\’ τονίζει ο κ. Στουρνάρας.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook