Την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 και ώρα 19:15 θα πραγματοποιηθούν, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νεροχωρίου, τα ΕΙΡΗΝΑΙΑ 2012, με θέμα «25 χρόνια από τη σύγκληση του Α΄ Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποκορωνιωτών».

Η εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη και διοργανώνουν ο Σύλλογος Καταγόμενων από την Κοινότητα Παϊδοχωρίου Χανίων «Η Παναγία» και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία» με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου, θα ξεκινήσει με Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι διοργανωτές. Ομιλητές θα είναι ο Γρηγόρης Μαρκάκης, Δήμαρχος Αποκορώνου με θέμα «Το μέλλον του Αποκόρωνα: Ήπια ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος» και ο Μιχάλης Ανδριανάκης, επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων και μέλος του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία», με θέμα «Η εκπλήρωση των στόχων του Α΄ Παγκοσμίου Συνεδρίου των Αποκορωνιωτών».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Παναγία», Ιωάννης Πανηγυράκης θα μιλήσει για τον επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου «Η Παναγία» Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη.

Ακόμα η εκδήλωση περιλαμβάνει απονομή χειροποίητης εικόνας του Αγίου Ειρηναίου από το Σύλλογο Παϊδοχωρίου στο Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από τη σύγκληση του Α΄ Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποκορωνιωτών.

Την παρουσίαση του Προγράμματος της εκδήλωσης θα κάνει ο Σταύρος Νικηφοράκης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Η Παναγία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook