Θέμα ωρών είναι πλέον η «είσοδος» των αρμόδιων εισαγγελέων και του ΣΔΟΕ στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της Πάτρας μετά τις αποκαλύψεις για υπεξαίρεση χρηματικών ποσών δεκάδων και σε ορισμένες περιπτώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ καθώς και για κατασπατάληση χρημάτων.

Στο μικροσκόπιο των αρμοδίων αρχών θα μπουν τα κεντρικά της Πάτρας και το υποκατάστημα της Αθήνας εκεί όπου έχει διαπιστωθεί μαύρη τρύπα η οποία σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές κυμαίνεται από 150 και ενδέχεται να φτάσει ακόμα και τις 400 χιλιάδες ευρώ.

Οι εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ θα κληθούν να διερευνήσουν – εκτός από το «άνοιγμα» στο υποκατάστημα της Αθήνας, τη σκοπιμότητα μιας σειράς αποφάσεων οι οποίες προκαλούν σωρεία ερωτηματικών.

Χαρακτηριστικότερη όλων είναι η περίπτωση της προμήθειας το 2007, 12.5 τόνων λαδιού από την Κρήτη το οποίο άγνωστο για ποιους λόγους παραγγέλθηκε και παραμένει μέχρι σήμερα αδιάθετο στις αποθήκες της Ένωσης, έχοντας γίνει ακατάλληλο ακόμα και για να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή σαπουνιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόσμος» δυο νέες «βόμβες» έσκασαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και αφορούν την προμήθεια πριν από πέντε χρόνια μεγάλων ποσοτήτων αμπελουργικών φυτών έναντι 100 χιλιάδων ευρώ, τα οποία για να συντηρηθούν οδηγήθηκαν σε ψυγεία στα οποία η Ένωση καταβάλει 6.000 ευρώ.

patrastimes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook