Ερώτηση προς τον Υπουργό  Οικονομικών  κ. Γιάννη Στουρνάρα  κατέθεσε σήμερα  20  Αυγούστου 2012,  ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τομεάρχης Οικονομίας Βουλευτής Ηρακλείου  Νότης Μαριάς,  με  την οποία καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διεκδίκηση του ποσού των 162 δισ. ευρώ που οφείλει η Γερμανία στη χώρα μας λόγω των πολεμικών επανορθώσεων που  επιδικάστηκαν στη πατρίδα μας από τη Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946 αλλά και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Στην επίκαιρη ερώτηση  ο Νότης Μαριάς , ενόψει μάλιστα και της προσεχούς συνάντησης Μέρκελ-Σαμαρά στο Βερολίνο στις 24/8/2012,  καλεί την κυβέρνηση  αντί να επιτίθεται στα λαϊκά εισοδήματα και στη μεσαία τάξη και αντί να ξεπουλά τη δημόσια περιουσία προκειμένου να εξοφλήσει το δημόσιο χρέος  να προχωρήσει άμεσα στη δρομολόγηση των αναγκαίων νομικών, πολιτικών και λοιπών θεσμικών διαδικασιών για την είσπραξη από την Ο.Δ. της Γερμανίας των παραπάνω τεράστιων οφειλών της προς την πατρίδα μας.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Θέμα: Νομικές και λοιπές ενέργειες για την είσπραξη από τη Γερμανία των  πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου συνολικού ποσού 162 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. 

Κύριε Υπουργέ,

Την  ώρα που η κυβέρνηση σε εφαρμογή του Μνημονίου  προχωρά σε ένα νέο κοινωνικό Αρμαγεδώνα με τη λήψη μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 που μειώνουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και κάθε μορφή χρηματοδότησης της παιδείας, της  υγείας και των λοιπών δομών του κοινωνικού κράτους προκειμένου όπως δηλώνει αυτάρεσκα να εξοικονομήσει έσοδα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αδιαφορεί προκλητικά για την δρομολόγηση διαδικασιών για την είσπραξη τουλάχιστον 162 δισ. ευρώ χωρίς τόκους που οφείλει η Ο.Δ. της Γερμανίας στη χώρα μας λόγω των πολεμικών επανορθώσεων  που επιδίκασε στην πατρίδα  μας η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946 αλλά και  του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Η ελληνική κυβέρνηση στις 13 Δεκεμβρίου 2010 δέχθηκε με επίσημο τρόπο στη Βουλή ότι η Ο.Δ. της Γερμανίας οφείλει στη χώρα μας 108 δισ. ευρώ  χωρίς τόκους για τις πολεμικές επανορθώσεις και 54 δισ. ευρώ χωρίς τόκους για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, ήτοι εν  συνόλω 162 δισ. ευρώ χωρίς τόκους.

Έτσι η κυβέρνηση αντί να επιτίθεται στα λαϊκά εισοδήματα και στη μεσαία τάξη και αντί να ξεπουλά τη δημόσια περιουσία προκειμένου να εξοφλήσει το δημόσιο χρέος οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη δρομολόγηση των αναγκαίων νομικών, πολιτικών και λοιπών θεσμικών διαδικασιών για την είσπραξη από την Ο.Δ. της Γερμανίας των παραπάνω τεράστιων οφειλών της προς την πατρίδα μας. Είναι βεβαίως γνωστή η ευθύνη των προγενέστερων κυβερνήσεων και ιδίως των πρώην υπουργών οικονομικών και των πρώην πρωθυπουργών που δεν έχουν πράξει επί της ουσίας τίποτε για την είσπραξη των παραπάνω  οφειλών της Ο.Δ. της Γερμανίας . Οψόμεθα λοιπόν εις Φιλίππους ενόψει της προσεχούς συνάντησης του κ. Σαμαρά με την κα Μέρκελ  στο Βερολίνο στις 24/8/2010.

Ερωτάται  λοιπόν ο υπουργός:

1.Σε ποιες νομικές, πολιτικές και λοιπές θεσμικές ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση και εντός ποίου χρονοδιαγράμματος  προκειμένου να δρομολογηθεί η είσπραξη των γερμανικών επανορθώσεων από την Ο.Δ. της  Γερμανίας ;

2.Σε ποιες νομικές, πολιτικές και λοιπές θεσμικές ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να δρομολογηθεί η  εκ μέρους της Ο.Δ. της Γερμανίας εξόφληση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου που πήραν δια της βίας οι γερμανικές αρχές κατοχής το 1942 οι οποίες  σημειωτέον κατέβαλαν ήδη κατά τη διάρκεια της κατοχής δύο δόσεις;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook