Τον διοικητή του, τρεις συναδέλφους του και τη σύζυγο ενός εξ αυτών σκότωσε ένας στρατιώτης που υπηρετούσε στη συνοριοφρουρά του Κιργιστάν σε ένα φυλάκιο στην περιφέρεια Ισίκ-Κουλ, στα σύνορα με το Καζακστάν και την Κίνα.

Η μαζική δολοφονία συνέβη την Κυριακή και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό του υπόπτου, περίπου 200 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας Μπισκέκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της συνοριοφρουράς, ενώ στην περιοχή εστάλησαν ενισχύσεις.

Ο άνδρας, του οποίου τα κίνητρα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, φέρεται ότι διέφυγε κλέβοντας ένα όχημα του σώματος και παίρνοντας μαζί του οπλισμό.

Στην περιοχή έχουν σημειωθεί αρκετά επεισόδια βίας τους τελευταίους μήνες. Η αστυνομία του Καζακστάν είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι 11 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε ένα εθνικό πάρκο στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, αρκετοί με μαχαίρι, ενώ στα τέλη Μαΐου, είχαν εντοπιστεί οι σοροί 14 συνοριοφρουρών και ενός φύλακα επίσης στο νοτιοανατολικό Καζακστάν, κοντά στην Κίνα.

Μιάμιση εβδομάδα αργότερα ένας συνοριοφρουρός είχε ομολογήσει ότι τους δολοφόνησε κι έβαλε φωτιά σε ένα φυλάκιο σε μια πράξη «τρέλας», αν και αργότερα ανακάλεσε την ομολογία αυτή.

Σύμφωνα με εισαγγελείς στο Καζακστάν την πράξη αυτή ενδέχεται να πυροδότησε η πρακτική της κακομεταχείρισης των στρατιωτών.

newsbeast.gr