Οι τιμές της ραδιενέργειας πέραν ακτίνας 20 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα δεν βρίσκονται σε επίπεδα που αποτελούν άμεση απειλή για την υγεία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο.

Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σημαντική διασπορά ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

\”Ο ΠΟΥ θα ήθελε να διαβεβαιώσει τις κυβερνήσεις και το κοινό ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις αυτήν τη στιγμή για οποιαδήποτε σημαντική διασπορά (ραδιενέργειας) από τον πυρηνικό σταθμό\”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μάικλ Ο\’Λίρι, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα.

\”Κυκλοφορούν φήμες μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και άλλων μέσων για απειλητικό νέφος ραδιενέργειας που διασπείρεται επάνω από την Ασία και πέραν αυτής από τον πυρηνικό σταθμό στην Ιαπωνία\”, προσθέτει.

\”Καλούμε τις κυβερνήσεις και το κοινό να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν αυτές οι φήμες, που είναι επιζήμιες για το ηθικό του κοινού\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook