Ένα από τα αγαπημένα παιδιά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στα Χανιά που στην ουσία έχει γίνει Χανιώτης, μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στην πόλη, συμμετέχει στις προπονήσεις του ΑΟΧ.
Ο Γκρεγκόρ (Γρηγόρης) Ανιάγκμπε πήρε μέρος στην προπόνηση της Τρίτης (21/8) και αναμένεται να συνεχιστεί η παρουσία του στην προετοιμασία του Α.Ο. Χανιά, με τη διοίκηση να προβαίνει στις απαιτούμενες κινήσεις ώστε να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα, που τόσα χρόνια προσπαθεί. 

Πάντως ο πολύπειρος φορ είναι σε συζητήσεις και με αρκετές ομάδες της Α\’ ΕΠΣΧ.

Η ιστορία του

Ο Καμερουνέζος επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα το 1998 για λογαριασμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς (μαζί με Εμπέντε, Μούνγκε, Νούντου) και για έξι μήνες έπαιξε στον Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας. 
Το 1999 \”κατηφόρισε\” στα Χανιά για λογαριασμό της Α.Ε. Χανίων, βοηθώντας την σημαντικά να πανηγυρίσει την άνοδο στη Γ\’ Εθνική. 
Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ρόδο και Αναγέννηση Επανομής, ενώ το 2003 ήταν στην Ένωση Μιδέας αλλά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί αφού απαγορεύτηκαν οι ξένοι στη Δ\’ Εθνική. 
Το 2005 επέστρεψε στα Χανιά, αυτή τη φορά για τον Α.Ο. Χανιά, που μόλις είχε επαναδραστηριοποιηθεί και συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α\’ ΕΠΣΧ (αν και 2ος πίσω από τον Αστέρα Χαλέπας είχε βγει στο Περιφερειακό παίρνοντας τη θέση της ΑΕΧ). 
Την επόμενη χρονιά μετακόμισε στο Ηράκλειο και στη Μινωική, ενώ στην επιστροφή του στα Χανιά κατέκτησε δύο ακόμα τίτλους με Σπάθα και Ακρίτα. 
Λόγω της απαγόρευσης ξένων στο Περιφερειακό ο Γρηγόρης παραχωρήθηκε στον Ψηλορείτη, που αγωνιζόταν στην Α\’ Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου. 
Επέστρεψε στα Χανιά για 4η φορά και φόρεσε τα τελευταία 2 χρόνια τη φανέλα του Κισσαμικού, με τον οποίο πανηγύρισε ακόμα έναν τίτλο και μία άνοδο πριν λίγους μήνες.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook