Με αφορμή τις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής του Ρεθύμνου όσον αφορά στην απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για το ξεπούλημα του Λιμανιού του Ρεθύμνου, ο Γιώργος Βλαστός επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος της «Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου» έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Ενημερώνουμε τους πολίτες του Ρεθύμνου ότι έχουν ήδη εγκριθεί και περιμένουν την έναρξη του έργου 870,000 € δημόσιο χρήμα του ΕΣΠΑ για την βελτίωση της λιμενολεκάνης του Ρεθύμνου.

Προκαλεί εντύπωση γιατί δεν αναφέρονται στο παραπάνω γεγονός ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης στις μέχρι τώρα δηλώσεις τους, αλλά αντί αυτού επικαλούμενοι την οικονομική αδυναμία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, καλωσορίζουν από τώρα πιθανό ιδιώτη επενδυτή που δήθεν θα ρίξει λεφτά και θα φτιάξει το λιμάνι του Ρεθύμνου;

Ο λαός του Ρεθύμνου απαιτεί εξηγήσεις, δημόσιο διάλογο και διαφάνεια. Γι\’ αυτό πήραμε πρωτοβουλία για έκτακτη δημόσια σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου με συμμετοχή των τοπικών βουλευτών και των παραγωγικών φορέων του Ρεθύμνου, χωρίς να πάρουμε ακόμα απάντηση. Το λιμάνι του Ρεθύμνου μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί με δημόσιο χρήμα και να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook