Σχέδια για αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων καταρτίζονται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όχι μέσω εφεδρείας, αλλά μέσω συνταξιοδότησης.

Το μέτρο υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 20000 δημοσίους υπαλλήλους. Η μνημονιακή υποχρέωση της χώρας είναι η αποχώρηση 150000 μέχρι το 2015. Από την συγκεκριμένο σχέδιο απορρέει η αποχώρηση 15000 εντός του 2012, στόχος που ικανοποιείται μέσω των φυσικών αποχωρήσεων και δεδομένο ότι τηρείται η αναλογία ένα προς πέντε στις προσλήψεις. Ωστόσο βάση της «προβολής» των στοιχείων που έχουν γίνει, μέχρι το 2013 θα αποχωρήσουν σε «κανονικές συνθήκες» 130000 δημόσιοι υπάλληλοι. Έτσι θα υποχρεωθούν σε αναγκαστική αποχώρηση γύρω στους 20000.

Σε ότι αφορά στην κατεύθυνση στην οποία προσανατολίζονται οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του υπουργείου για τα κίνητρα για συνταξιοδοτική ωρίμανση έχουν κυριαρχήσει δύο απόψεις οι οποίες ενδεχομένως συνδυαστούν. Τα κίνητρα που μελετώνται αυτή τη στιγμή είναι να αναγνωριστούν πλασματικά χρόνια και χρόνια εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο συνεργάτες του υπουργού κ. Αντώνη Μανιτάκη υπογραμμίζουν πως σε κάθε περίπτωση θα προηγηθεί η αξιολόγηση, η οποία θα ολοκληρωθεί το 2013 και άρα το όποιο μέτρο δεν θα εφαρμοστεί πριν.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook