Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, εκτιμούν οι αναλυτές της Citigroup σε σημερινό τους report.

Ο οίκος επανέλαβε την εκτίμηση του Ιουλίου για πιθανότητα 90% αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη στο διάστημα των επόμενων 12 έως 18 μηνών, μειώνοντας μάλιστα το εύρος του χρονοδιαγράμματος. Πλέον εκτιμά πως είναι ολοένα πιο πιθανό η Ελλάδα να βγει από το ευρώ εντός των επόμενων έξι μηνών, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί ακόμη και το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο εάν το report της τρόικας το Σεπτέμβριο δείξει πως το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έχει εκτροχιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν καταφτάνουν στην Αθήνα στις αρχές του επόμενου μήνα για να αξιολογήσουν την πρόοδο των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Οι προσπάθειες της ΕΚΤ να δημιουργήσει ένα μόνιμο ταμείο διάσωσης στην Ευρωζώνη ενδέχεται να περιορίσει τον αντίκτυπο μιας ελληνικής εξόδου, σύμφωνα με τη Citi, η οποία στο report της σημειώνει πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δείχνουν ολοένα μεγαλύτερη διστακτικότητα να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook