Συνέντευξη τύπου για το επερχόμενο κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι με τον Πανηλειακό στον Πύργο παρέθεσε την Τετάρτη ο προπονητής του Πλατανιά, Τίμος Καβακάς, στην οποία αναφέρθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΑΟΧ, το οποίο χαρακτήρισε ως κακή παρένθεση για την ομάδα του.

Πέρα απο το ματς με τα Χανιά ο νεαρός τεχνικός αναφέρθηκε στο δύσκολο παιχνίδι με την ομάδα του Πύργου, στην εμπιστοσύνη που έχει στους παίκτες, στο άγχος που έχει η ομάδα του αλλά και την προσπάθεια για άνοδο που θα γίνει μέχρι το τέλος και θα είναι ευεργετική και για το νομό Χανίων αν επιτευχθει.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου του Καβακά:

Ακολουθεί για τον Πλατανιά το δύσκολο παιχνίδι με τον Πανηλειακό.

Πράγματι, παίζουμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας με τον Πανηλειακό, μία ομάδα που θέλει να κερδίσει για να σωθεί και μαθηματικά. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Νομίζω ότι έχουμε καταλάβει ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει. Τα παιδιά είναι πολύ συγκεντρωμένα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Δείχνουν μεγάλη διάθεση. Όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, έτσι και σε αυτό, θα πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη για να είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας.

Μετά την ψυχολογική επίδραση που είχε για τον Πλατανιά η ήττα από τον ΑΟΧ, θα λέγατε ίσως ότι αγωνιάτε για την κατάσταση που θα εμφανιστούν οι παίκτες σας την Κυριακή;

Όχι. Τα παιδιά μού έχουν δείξει από τη Δευτέρα κιόλας, ότι είναι καλά. Όλοι δικαιούμαστε να κάνουμε κακές εμφανίσεις. Αυτό το παιχνίδι ήταν μια κακή παρένθεση για εμάς. Οπωσδήποτε αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή είναι να πάμε μέσα στον Πύργο και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε.

Σε τι κατάσταση θεωρείτε πως βρίσκεται ο Πανηλειακός και πόσο νομίζετε ότι τον βοήθησε για την παραμονή του το αποτέλεσμα που πήρε στη Χερσόνησο;

Ο Πανηλειακός δεν έχει σωθεί ακόμα μαθηματικά. Αυτό θα το επιδιώξει με εμάς. Είναι μία ομάδα που όπως ξέρουμε όλοι, δεν την έχει κερδίσει κανείς στον Πύργο. Από μόνο του το παιχνίδι έχει δυσκολίες. Είναι μία καλή ομάδα που δέχεται δύσκολα γκολ, αλλά εξίσου δύσκολα κερδίζει κιόλας. Νομίζω ότι θα είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, γιατί οι πληροφορίες μας λένε ότι το γήπεδο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Οπότε, καταλαβαίνετε, ότι ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

Πού αποδίδετε το γεγονός ότι ο Πλατανιάς έχει χάσει 5 βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια και πόσο μπορεί να συνδυαστεί με το ότι αυτό συνέβη όταν η ομάδα βρέθηκε στην 1η θέση;

Είναι τα δύο παιχνίδια εντός έδρας, όπου σε αυτά έχασε η ομάδα μας τους βαθμούς. Νομίζω ότι στο παιχνίδι με τον Βύζαντα ήμασταν άτυχοι. Παίξαμε πάρα πολύ καλά, χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Δε βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες. Με τα Χανιά κάναμε μία κακή παρένθεση. Ήταν μία κακή εμφάνιση. Δεν ήμασταν καλοί και ήμασταν οι πρώτοι που βγήκαμε και το είπαμε. Όλοι δικαιούμαστε όμως κακές εμφανίσεις. Δε μπορεί μία ομάδα να κερδίζει μόνο. Αυτή είναι η 2η ήττα που κάναμε. Κανείς δε μπορεί να διαγράψει όλη αυτή την πορεία που έχουν κάνει αυτά τα παιδιά. Για μας, όπως και να έχει, η χρονιά είναι επιτυχημένη, αυτό έχω πει και στα παιδιά. Βέβαια, το ότι ήμαστε στην 1η θέση, φάνηκε πιο έντονα ότι την Κυριακή ήμασταν πιο αγχωμένοι ενώ δεν θα έπρεπε. Αυτό το στοιχείο λειτούργησε αρνητικά στην ψυχολογία των παιδιών διότι όσο κύλαγε το παιχνίδι γινόμασταν όλο και περισσότερο αγχωμένοι. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και γι’ αυτό παρουσιάσαμε την εικόνα που παρουσιάσαμε.

Αυτό μπορεί ν’ αναστραφεί, να φύγει το άγχος; Διότι η ομάδα χρειάζεται να συνεχίσει νικηφόρα.

Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ δυνατό χαστούκι αυτό που δεχτήκαμε και μόνο καλό θα μας κάνει. Είμαι σίγουρος ότι μόνο καλό θα μας κάνει. Το βλέπω και από την εικόνα που έχουν τα παιδιά στην προπόνηση. Εγώ αυτό που είπα και μετά το παιχνίδι είναι ότι πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πιστεύω στα παιδιά πάρα πολύ. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα κι είμαι σίγουρος ότι θα το αποδείξουμε στη συνέχεια.

Θα θέλατε να συμπληρώσετε ίσως κάτι σε όσα είπατε μετά το παιχνίδι με τα Χανιά; Διότι από τον ΑΟΧ θεωρούν ότι ο Πλατανιάς τον υποτίμησε και δεν τον αντιμετώπισε με σεβασμό.

Δε νομίζω ότι ούτε η διοίκηση ούτε εγώ προσωπικά μπήκαμε στη διαδικασία όλη την εβδομάδα να κάνουμε δηλώσεις για το συγκεκριμένο παιχνίδι γιατί θεώρησα πως ό,τι και να πω, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση και δεν το ήθελα σε καμία περίπτωση. Εγώ προσωπικά ούτε καλάμι καβάλησα ούτε πετάω στα σύννεφα. Είμαι ο πρώτος που λέω ότι η ομάδα το βρήκε στο δρόμο της το να κάνει πρωταθλητισμό, θα το κυνηγήσει και δεν θα το αφήσει σε καμία περίπτωση. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα που λέει ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα μου είναι 1η και έπαιζε με μία ομάδα που ήταν 4η απ’ το τέλος. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό λέει ο βαθμολογικός πίνακας. Αυτό λέει η πορεία της ομάδας από την 5η αγωνιστική που έχω αναλάβει τον Πλατανιά. Η ομάδα έχει πάρει 41 βαθμούς και τα Χανιά στο ίδιο διάστημα έχουν πάρει 21. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη βαθμολογική απόσταση, υπάρχει μία ιδιαιτερότητα. Εγώ δεν υποτίμησα κανένα και ποτέ. Και δεν έχω μάθει στη ζωή μου να υποτιμώ και να υποβαθμίζω. Ο προπονητής κατεβάζει και προετοιμάζει την ομάδα του μόνο για νίκες. Αυτό έκανα όλη την εβδομάδα. Δεν υποτίμησα σε καμία περίπτωση την ομάδα των Χανίων. Εγώ είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου. Είμαι υπερήφανος και για την Κυριακή όπου ακόμα κι αν χάσαμε, για την προσπάθεια που έκαναν αυτά τα παιδιά. Δεν είμαι μηδενιστής. Σε αυτά τα παιδιά οφείλουμε τουλάχιστον ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι παλληκαράκια και θα το δείξουν ότι είναι παλληκαράκια. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι αυτή τη στιγμή διαγράφουν μία ξεχωριστή πορεία. Ίσως για πρώτη φορά αν δεν κάνω λάθος, ομάδα των Χανίων βρίσκεται 1η στην Γ’ Εθνική και κάνει πρωταθλητισμό. Προσωπικά έχω πει ότι θέλω οι ομάδες των Χανίων να πάνε καλά, τα Χανιά και η Χερσόνησος να σωθούν και ο Πλατανιάς να βγει. Αυτό θα είναι προς όφελος του τόπου, για εμάς, των ομάδων, των δημοσιογράφων που αναβαθμίζεται η δουλειά τους.

Σε μία αποστροφή του λόγου σας, είπατε την Κυριακή ότι ίσως ο Πλατανιάς να παρουσιάζει «κοιλιά» στην απόδοσή του που θα είναι ό,τι χειρότερο για το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε. Θα θέλαμε να γίνετε πιο σαφής και να μας αναλύσετε εάν η ομάδα σας μπορεί να ξεπεράσει αυτή την αγωνιστική κρίση αλλά και πώς αντιμετωπίζετε τα 6 παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος.

Θα ξεκινήσω από το δεύτερο σκέλος της ερώτησης που μου κάνατε. Έχουμε πει ότι τα 6 τελευταία παιχνίδια, επειδή λιγοστεύουν κιόλας στον αριθμό, είναι όλα κρίσιμα. Παίζουμε με ομάδες που θέλουν να βγουν και με ομάδες που θέλουν να σωθούν. Καταλαβαίνετε ότι τα παιχνίδια είναι δύσκολα από μόνα τους. Βέβαια, κάθε νίκη που κάνουμε από εδώ και πέρα θα μετράει διπλά γιατί τελειώνει το πρωτάθλημα. Για το άλλο που με ρωτήσατε, είναι ότι η ομάδα έκανε μία κακή εμφάνιση και πως ίσως να διανύει μία περίοδο ντεφορμαρίσματος. Είναι λογικό. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν ξεκινάει και δεν τελειώνει στον ίδιο ρυθμό. Νομίζω όμως από την εικόνα που βλέπω από τη Δευτέρα, πως δεν πρόκειται για «κοιλιά». Ήταν μια κακή παρένθεση. Ήμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και από πλευράς ψυχολογίας και από πλευράς αγωνιστικής. Θα έλεγα ότι μας έκανε καλό αυτή η ήττα. Αυτό βέβαια θα αποδειχτεί και στη συνέχεια με τα αποτελέσματα. Νομίζω όμως ότι μας έκανε καλό. Δηλαδή, κάθε αρνητικό αποτέλεσμα, προσπαθούμε να πάρουμε τα θετικά του γιατί υπάρχουν και θετικά. Συνήθως μέχρι τώρα διαχειριζόμασταν επιτυχίες όπου και αυτό είναι δύσκολο κομμάτι. Τώρα έχουμε να διαχειριστούμε μία αποτυχία και σε συνδυασμό με μία κακή εμφάνιση, καταλαβαίνετε ότι η διαχείριση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Εμείς δεν αλλάζουμε το στόχο μας. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό και ευελπιστούμε ότι 1η Μαΐου το πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει για μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook