Αν και καμία από εμάς δεν μπορεί εύκολα ν\’ αντισταθεί σ\’ ένα άψογο πεντικιούρ, αρκετά συχνά ούτε ο χρόνος ούτε και τα χρήματα περισσεύουν. Δεν χρειάζεται, όμως, ν\’ ανησυχείτε!

Μάθετε την τεχνική για μια τέλεια περιποίηση στο σπίτι και εξασφαλίστε προσεγμένα πόδια, γρήγορα και οικονομικά.

Δείξτε τα πόδια σας

– Απλώστε στα νύχια ειδική κρέμα για τα πετσάκια. Μουλιάστε τα πόδια σας σε χλιαρό νερό, ώστε να μαλακώσουν τα σκληρά σημεία του δέρματος και να διευκολυνθείτε στο λιμάρισμα των νυχιών. Όσο πιο σκληρά είναι τα νύχια και οι κάλοι στα δάχτυλά σας, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί να μουλιάσετε τα πόδια σας.

– Δώστε σωστή φόρμα στα νύχια σας, κόβοντάς τα ακριβώς στο όριο του δέρματος. Στη συνέχεια λιμάρετέ τα, για να τελειοποιήσετε το σχήμα τους.

– Χρησιμοποιήστε ειδική κρέμα που μαλακώνει τα πετσάκια, όπως Fluid, τζελ για τις παρανυχίδες και τους κάλους της Gehwol. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο εργαλείο τυλιγμένο στην άκρη με βαμβάκι, σπρώξτε τα πετσάκια περιμετρικά μέσα στα νύχια.

– Χρησιμοποιήστε τρίφτη ποδιών για να αφαιρέσετε τα σκληρά σημεία του πέλματος. Μουλιάστε πάλι τα πόδια στο χλιαρό νερό.

– Σκουπίστε τα πόδια σας και κάντε μασάζ σε όλη την περιοχή μέχρι τα γόνατα, με ένα ενυδατικό προϊόν σώματος ή μια μαλακτική κρέμα ποδιών.

– Βάλτε ασετόν σε ένα κομμάτι βαμβάκι. Περάστε προσεκτικά την επιφάνειά τους για να φύγει κάθε ίχνος λιπαρότητας και να κρατήσει το χρώμα. Φορέστε τα διαχωριστικά δακτύλων.

– Απλώστε ένα στρώμα διάφανη βάση. Αφήστε να περάσουν 4 λεπτά και έπειτα συνεχίστε με δύο στρώσεις από το βερνίκι της αρεσκείας σας. Για καλύτερη εφαρμογή, απλώστε σε τρεις πινελιές. Μία στη μέση και δύο στα πλάγια. Ολοκληρώστε με top coat για λάμψη και διάρκεια στο βερνίκι.

prevention

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook