Ο Σάιφ αλ Ισλάμ, γιος του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα ότι η Τρίπολη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί το 2007 και του ζήτησε «να επιστρέψει τα χρήματα», προσθέτοντας ότι είναι «έτοιμος να τα αποκαλύψει όλα», σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews.

Όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο για τη θέση της Λιβύης απέναντι στη Γαλλία, την πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη λιβυκή αντιπολίτευση, ο Σάιφ αλ Ισλάμ απάντησε: «Κατ΄ αρχάς πρέπει ο Σαρκοζί να μας δώσει πίσω τα χρήματα που πήρε από τη Λιβύη για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία».

«Εμείς χρηματοδοτήσαμε την προεκλογική του εκστρατεία και θα το αποδείξουμε. Είμαστε έτοιμοι να τα αποκαλύψουμε όλα. Το πρώτο που ζητάμε από αυτό τον κλόουν είναι να δώσει πίσω στο λιβυκό λαό τα χρήματα. Του προσφέραμε βοήθεια για να κάνει έργα για τον λιβυκό λαό, όμως μας απογοήτευσε», πρόσθεσε ο Σάιφ αλ Ισλάμ.

«Δώστε μας πίσω τα χρήματα. Εχουμε όλες τις λεπτομέρειες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα έγγραφα και τις μεταφορές. Θα τα αποκαλύψουμε όλα σύντομα», διαβεβαίωσε.

Η γαλλική προεδρία διέψευσε αυτές τις κατηγορίες

Πρόσφατα το επίσημο πρακτορείο Jana είχε δεσμευθεί ότι θα δημοσιοποιήσει «ένα μεγάλο μυστικό» το οποίο θα οδηγήσει στην πτώση του Γάλλου προέδρου.

Στις 15 Μαρτίου ο Μουάμαρ Καντάφι είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση ότι ο «φίλος» του Νικολά Σαρκοζί έχει «τρελαθεί».

Όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη ο Σάιφ αλ Ισλάμ επιβεβαίωσε ότι «σε 48 ώρες όλα θα έχουν τελειώσει».

«Οι δυνάμεις μας έχουν φτάσει σχεδόν στη Βεγγάζη. Οποία και να είναι η απόφαση, θα έχει ληφθεί πολύ αργά», επεσήμανε αναφερόμενος σε μία πιθανή απόφαση του ΟΗΕ για την επιβολή ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ κάλεσε εξάλλου τους «προδότες» να φύγουν από τη χώρα και να πάνε στη γειτονική Αίγυπτο. «Από την πλευρά μας, είτε πρόκειται για στρατιωτικούς είτε για πολίτες, έχουμε πει ότι θα αφήσουμε ένα ασφαλές πέρασμα για τους προδότες και τους στρατιώτες τους».

«Αυτοί που επικοινώνησαν με την Αμερική, τη Βρετανία ή τη Γαλλία, αυτοί που ζήτησαν να επιστρέψουν (στη Λιβύη) οι βρετανικές δυνάμεις ή ο αμερικανικός στρατός και την επέμβαση του ΝΑΤΟ, αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους κατευθύνονται προς την Αίγυπτο. Δεν θέλουμε να σας εκδικηθούμε, όμως εσείς οι προδότες, οι μισθοφόροι έχετε διαπράξει εγκλήματα κατά του λαού της Λιβύης», υπογράμμισε ο Σάιφ αλ Ισλάμ.


ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook