Ο στρατός του Μπαχρέιν επέβαλε σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 4 μ.μ. ως τις 4 π.μ. (15.00 ως 03.00 ώρα Ελλάδας) σ\’ ένα μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας Μανάμα και απαγόρευσε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις σ\’ όλη τη χώρα.

Αξιωματικός που εμφανίσθηκε ζωντανά στην τηλεόραση έκανε την ανακοίνωση αυτή αφού το κίνημα της νεολαίας είχε καλέσει προηγουμένως τους πολίτες να διαδηλώσουν στις 3.30 μ.μ. (τοπική ώρα).

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας καλύπτει την περιοχή του Σιφ Μολ, της πλατείας του Μαργαριταριού, του οικονομικού κέντρου και των διπλωματικών αντιπροσωπειών.

Άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κινούνται προς την οδό Μπουντάγια, όπου αναμενόταν να γίνει η διαδήλωση.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως ένας τρίτος αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα αφού διαδηλωτές έπεσαν επάνω του με αυτοκίνητο στη διάρκεια της καταστολής των διαδηλώσεων από την αστυνομία, ανακοίνωσε νοσοκομειακή πηγή.

Τέσσερις αστυνομικοί νοσηλεύονται με τραύματα από μαχαίρι, αλλά κανένας τους δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο, πρόσθεσε.

Οι κάτοικοι της περιοχής που βρίσκεται κοντά στην οδό Μπουντάγια στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας του Μπαχρέιν Μανάμα δηλώνουν ότι αυτήν τη στιγμή επικρατεί ησυχία στα προάστιά τους και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συγκέντρωση διαδηλωτών σε ανταπόκριση του αιτήματος του κινήματος της νεολαίας του βασιλείου για την παραγματοποίηση σήμερα το απόγευμα μαζικής συγκέντρωσης στην περιοχή.

Τρεις κάτοικοι από διαφορετικές περιοχές κοντά στην οδό Μπουντάγια διευκρίνισαν ότι οι δρόμοι της περιοχής είναι έρημοι μετά την ανακοίνωση του στρατού για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας.

Έκκληση Κάμερον για μεταρρυθμίσεις

Παράλληλα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε τον βασιλιά του Μπαχρέιν Χάμαντ Μπιν Ίσα αλ Χαλίφα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του, να ενθαρρύνει το διάλογο και να απαντήσει στις διαδηλώσεις «με μεταρρυθμίσεις κι όχι με καταστολή».

«Ο πρωθυπουργός μίλησε χθες το βράδυ με τον βασιλιά του Μπαχρέιν και του εξέφρασε τη βαθειά του ανησυχία όσον αφορά την επιδείνωση της κατάστασης εκεί», δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του βρετανού πρωθυπουργού.

«Του ζήτησε όλες οι πλευρές να δείξουν εγκράτεια και σημείωσε ότι είναι ουσιαστικής σημασίας οι αρχές του Μπαχρέιν να ανταποκριθούν (στις διαδηλώσεις) με μεταρρυθμίσεις και όχι με καταστολή», προσέθεσε.

«Ο πρωθυπουργός ενθάρρυνε το βασιλιά να συνεχίσει τον πολιτικό διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση και κάλεσε όλες τις πλευρές να μετάσχουν στο διάλογο αυτόν», συνέχισε.

Σήμερα συνεχίστηκαν τα βίαια επεισόδια στο Μπαχρέιν. Κατά την επίθεση των δυνάμεων της τάξης στην πλατεία του Μαργαριταριού σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ η σιιτική αντιπολίτευση ανακοίνωσε το θάνατο τριών διαδηλωτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook