Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, εξέφρασε την ανησυχία του για «την έλλειψη προσωπικού σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση», ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ειδικότερα, στην ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την πρόσληψη 225 εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αντί των 1065 που υπολόγιζε αρχικά. Αναλυτικά το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι διορίζει πέντε δασκάλους, 35 νηπιαγωγούς, 90 φιλολόγους, 45 μαθηματικούς, 27 φυσικούς, 5 χημικούς, 5 θεολόγους, 2 γεωλόγους, 1 κοινωνιολόγο, 2 μηχανολόγους, 4 ηλεκτρολόγους, 3 ηλεκτρονικούς και 1 χημικό μηχανικό.

Συνολικά, το Υπουργείο προβαίνει στον διορισμό 40 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 185 στην δευτεροβάθμια. Ο αριθμός των προσλήψεων είναι ο μικρότερος που είχε ανακοινωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καθώς οι φετινές προσλήψεις είναι οι μισές ακόμα και σε σύγκριση με πέρυσι που είχαν γίνει 546 προσλήψεις συνολικά και ήταν ήδη οι λιγότερες εδώ και δεκαετίες».

Κλείνοντας την ερώτησή του, ο Βουλευτής τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα την προσπάθεια του Υπουργείου για τον εξορθολογισμό των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα.. Ωστόσο, επειδή σε πολλά σχολεία της χώρας, όπως στον Νομό Ηρακλείου, τα κενά είναι πολλά και θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων κατά τη νέα σχολική χρονιά ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να προβεί σε δεύτερο γύρο προσλήψεων σε σχολεία που εξακολουθούν να υφίστανται κενά εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook