Κραυγή αγωνίας στέλνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ που δίνουν καθημερινή μάχη για να ανταποκριθούν στο έργο τους με τραγικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό.

Τα περισσότερα Κέντρα Υγείας του νομού δεν διαθέτουν ασθενοφόρα εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε οδηγούς με αποτέλεσμα οι πρωινές βάρδιες να μην μπορούν να καλυφτούν προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των ασθενών.

Ως αποτέλεσμα η πίεση αυτή μεταφέρεται στο ΕΚΑΒ που καλείται με λίγα ασθενοφόρα και μέσα στην τουριστική περίοδο να καλύψει ολόκληρο το Νομό Χανίων.

Συντονιστής βάρδιας του ΕΚΑΒ περιέγραψε στο flashnews.gr τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κλήθηκαν το πρωί της Πέμπτης να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Τα Κέντρα Υγείας Καντάνου και Βάμου είχαν ακινητοποιημένα τα ασθενοφόρα τους καθώς δεν υπήρχε πρωινή βάρδια οδηγού ενώ το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κισάμου υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα και αυτό να παραμένει εκτός των επιχειρήσεων.

Έτσι επείγοντα περιστατικά σε απομακρυσμένες περιοχές όπως πχ Παλαιόχωρα έπρεπε να εξυπηρετηθούν από ασθενοφόρα που έφευγαν από τα Χανιά, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.
Ολόκληρος ο Νομός Χανίων καλύπτονταν με τρία ασθενοφόρα τα οποία μέχρι τις 2 το μεσημέρι αντιμετώπισαν πάνω από 25 περιστατικά και έπρεπε να καλύψουν διαδρομές πολλών χιλιομέτρων

Οι ασθενείς αναγκάστηκαν να περιμένουν συχνά περισσότερο από μια ώρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν κινδυνεύοντας στην ουσία από τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους και όχι από το καθεαυτό πρόβλημα υγείας τους.

Οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ έδιναν πραγματική μάχη με το χρόνο προκειμένου να φτάσουν έγκαιρα στα περιστατικά, ενώ όπως εξηγεί ο συντονιστής του ΕΚΑΒ το γεγονός αυτό θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο των διασωστών όσο και των ασθενών.

Tα προβλήματα αυτά είναι γνωστά εδώ και καιρό στους αρμόδιους ωστόσο το ΕΚΑΒ εξακολουθεί να λειτουργεί στο «κόκκινο».

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ που συχνά γίνονται δέκτες της οργής των πολιτών, ζητούν την κατανόηση τους για τις όποιες ταλαιπωρίες υφίσταται από αυτήν την κατάσταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook