Ανέκδοτο χαρακτηρίζει τα όσα απάντησε ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης στον κ. Φώτη Κουβέλη αναφορικά με τη δημιουργία της «Κρήτη Α.Ε», ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρει τα εξής:
«Για μία ακόμη φορά, η κυβέρνηση εξαγγέλλει τη δημιουργία της «Κρήτη Α.Ε», χωρίς να δίνει καμία επιπλέον σαφή πληροφορία για το ρόλο και την αποστολή της, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και τη στελέχωση της. Θα μας πει κάποιο υπεύθυνο μέλος της κυβέρνησης τι θα είναι επιτέλους αυτή η νέα εταιρεία διαχείρισης; Ποιες θα είναι οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες της «Κρήτη Α.Ε.»; Πότε θα δημιουργηθεί τελικά, με τι μετοχικό κεφάλαιο και από πού θα βρεθούν τα χρήματα αυτά; Τι ύψους κονδύλια θα διαχειριστεί; Θα σταματήσει κάποια στιγμή η κυβέρνηση να μας δουλεύει;

Ο αρμόδιος Υπουργός και το επιτελείο του πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος της Κρήτης έχει κουραστεί από τις κυβερνητικές παλινωδίες και τις συνεχείς αναβολές των σημαντικών έργων υποδομής που έχει πραγματικά ανάγκη ο τόπος. Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να πάψουν να θεωρούν την «πράσινη Κρήτη» ως βέβαιη και ως δεδομένη. Γιατί η ανάπτυξη του τόπου και η ευημερία των πολιτών της δεν μπορούν να περιμένουν και αναβάλλονται επ’ αόριστον»