Τη δράση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων καταγγέλλει ο Δήμος Κισσάμου πίσω από την καταστροφή ομπρελοκαθισμάτων που προκάλεσαν άγνωστοι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευή στην προστατευόμενη περιοχή και την παραλία του Μπάλου και στην περιουσία του Δήμου και της Μονομετοχικής του Ανώνυμης Εταιρίας.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι δράστες κατέστρεψαν ολοσχερώς περίπου εκατόν είκοσι  ξαπλώστρες και εξήντα  ομπρέλες στην παραλία του Μπάλου, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι.

\"\"

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα σετ ομπρελοκαθισμάτων είχαν αγοραστεί φέτος από την ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. προκειμένου να είναι συμβατά με την φυσιογνωμία και το φυσικό κάλλος της περιοχής και αποτελούσαν περιουσία των δημοτών της Κισσάμου.

\"\"

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει:

\”Πολύ έγκαιρα είχαμε επισημάνει τον πόλεμο που δέχεται ο Δήμος μας από συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που είχαν μάθει να λυμαίνονται την περιοχή με τεράστιο τζίρο (που προσεγγίζει ποσό εκατομμυρίων ευρώ ετησίως), τα σχέδια των οποίων χάλασαν όταν τέθηκε σε εφαρμογή το Διαχειριστικό Σχέδιο και ο Κανονισμός Λειτουργίας της περιοχής. Ο πόλεμος αυτός πέρασε από πολλά στάδια: επικοινωνιακά «χτυπήματα», ενδικοφανείς και δικαστικές προσφυγές, στοχευμένες «καταγγελίες» και τελευταία, εγκληματικές και ποινικά κολάσιμες ενέργειες.

Είναι προφανές ότι σ’ αυτόν τον «πόλεμο» μπορεί να νικήσει μόνο εκείνος που έχει την δύναμη των πολιτών και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα και οι ευκαιριακοί σύμμαχοι τους.

Ο Δήμος Κισσάμου πέρα από την αυτονόητη προσφυγή στην Δικαιοσύνη, δηλώνει ότι θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο την περιοχή του Μπάλου που αποτελεί «σημαία» της τουριστικής προβολής της Κρήτης και όχι μόνο και ότι δεν τον πτοούν ενέργειες παράνομες με σκοπό τον εκφοβισμό. Οι μόνοι που πρέπει να φοβούνται είναι αυτοί που έρχονται αντιμέτωποι με την τοπική κοινωνία και τον Δήμο που την εκφράζει και στηρίζεται σ’ αυτήν\”.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook