Σε ένα νέο πακέτο ισοδύναμων μέτρων που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και στην προσωπική αναφορά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Ζάππειο 3, ότι δε θα θιγούν περαιτέρω οι απολαβές των ενστόλων, εναποθέτουν τα υπουργεία Άμυνας και Δημόσιας Τάξης τις ελπίδες τους να περισωθεί ό,τι μπορεί από τα μισθολόγια του ένστολου προσωπικού τους.

Στην κυβέρνηση χαρακτηρίζουν το θέμα ως «οριακό» και προετοιμάζονται για έντονες αναταράξεις. Δεν αναμένεται να προκληθεί ενδοκυβερνητικό ζήτημα, καθώς το υπουργικό συμβούλιο δείχνει να αντιλαμβάνεται την πίεση που ασκείται για να προχωρήσει το μέτρο. Οι αντιδράσεις όμως της ΚΟ της ΝΔ αναμένονται εξαιρετικά σφοδρές, και σε αυτή την κατεύθυνση είναι τα μηνύματα που φτάνουν στην πολιτική ηγεσία των δυο υπουργείων αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πολλοί βουλευτές δέχονται μεγάλη πίεση από το εκλογικό σώμα και ιδιαίτερα σφοδρές είναι οι αντιδράσεις αποστράτων, με τις ενώσεις τους να προειδοποιούν ήδη για πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Παράλληλα, την κυβέρνηση προβληματίζει και η προοπτική κινητοποιήσεων μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας ως αντίδραση στα μέτρα και η διαμόρφωση σκληρών συνδικαλιστικών πυρήνων.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook