Πολύ δύσκολες είναι οι ώρες που περνούν οι κάτοικοι στη Νότια Εύβοια καθώς για δεύτερο 24ωρο μαίνεται η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης. Στις εικόνες που μεταδώθηκαν, το Σάββατο, στο βραδινό δελτίο της ΝΕΤ  αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει εκκενωθεί ο οικισμός Κορασίδα, ενώ σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Κάλαμος. Νωρίτερα, η πύρινη λαίλαπα πέρασε μέσα από τον οικισμό Μαντράκι βόρεια του Αυλωναρίου, αλλά και από το χωριό Αχλαδερή.

H πυρκαγιά στην Εύβοια ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή του Αυλωναρίου, και έχει επεκταθεί προς την Αχλαδερή και την Οκτωνιά, κατακαίοντας δασικές εκτάσεις περιμετρικά της Κύμης.  Στην περιοχή επιχειρούν 32 οχήματα της πυροσβεστικής με 80 άνδρες και πεζοπόρο τμήμα 27 ανδρών, ενώ όσο υπήρχε φως οι προσπάθειες υποστηρίζονταν από 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο στις Αφίδνες

Υπο έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 4.00 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Λιοσάμπι στις Αφίδνες, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται σε εγρήγορση για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Π. Μπονάτσο, η φωτιά είναι πλέον οριοθετημένη και τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν στοχευμένες ρίψεις νερού για την πλήρη κατάσβεσή της σε δυσπρόσιτα για τις επίγειες δυνάμεις σημεία.

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις με τα κύρια μέτωπα να εντοπίζονται σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, όπου κάηκε ένα σπίτι (και ένα ΙΧ) και υπέστησαν ζημιές άλλα δύο. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, απείλησε το στρατόπεδο στον Άγ. Στέφανο ενώ διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Ε.Ο. της Αθηνών – Λαμίας.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ είχαν και την υποστήριξη οκτώ αεροσκαφών, δύο ελικοπτέρων, οχημάτων εθελοντών και ΟΤΑ.

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με την συνδρομή εθελοντών δασοπυροσβεστών αλλά και των κατοίκων του Αγ. Στεφάνου, των Αφιδνών, του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του πύρινου μετώπου.

Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής να έχουν καλυφθεί από ένα πυκνό σύννεφο καπνού ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνιχτική. Στο πλευρό της Πυροσβεστικής βρίσκονται από την πρώτη στιγμή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με υδροφόρες αλλά και προσωπικό.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook