Επικίνδυνα υλικά εντοπίσθηκαν σε χώρο παραγωγής εταιρίας που παρασκευάζει χάρτινα ταψάκια ειδών ζαχαροπλαστικής, κατά τη διάρκεια έκτακτου ελέγχου στο 58ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Λαμίας – Λειβαδιάς στη θέση παλαιά Φήβα στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε από επιθεωρητές περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ με κλιμάκιο αστυνομικών της ΓΑΔΑ και εισαγγελέα, μετά από σχετική ενημέρωση του εισαγγελέα περιβάλλοντος του Αρείου Πάγου.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στην επιχείρηση βρέθηκαν «αποθηκευμένα στερεά απόβλητα σε μεγάλες ποσότητες και συγκεκριμένα κατεστραμμένα οχήματα, σκάφη, μεταλλικά αντικείμενα, απόβλητα χάρτου και καμένες συσκευασίες καθώς και ελαιώδη και πετρελαιοειδή υλικά αναμεμιγμένα με τις πρώτες ύλες στο χώρο παραγωγής των χάρτινων βάσεων για είδη ζαχαροπλαστικής καθώς και φύλλων χάρτου βιβλιοδεσίας που παρήγαγε η επιχείρηση».

Επίσης η εγκατάσταση ήταν μέσα σε γεωργική έκταση κάτω από καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ χωρίς να υπάρχει κανένα σύστημα πυρόσβεσης.

Η ανάμιξη των υγρών και τοξικών αποβλήτων με τα προϊόντα, σύμφωνα με τους επιθεωρητές, αποτελούσε σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και για το περιβάλλον.

Στη βιοτεχνία συνελήφθησαν δύο αδέρφια που φέρονται ως υπεύθυνοι μαζί με τέσσερις αλλοδαπούς εργαζόμενους εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται παράνομα στη χώρα, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης και πατέρας των δύο συλληφθέντων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Λαμίας.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook