«Φτάνει πια με τις βλαπτικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας!» τονίζει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και πρωθυπουργό της Βαυαρίας, κ. Χορστ Ζεεχόφερ, ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW), αναφερόμενος κυρίως στις πρόσφατες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του κόμματος, κ. Αλεξάντερ Ντόμπριντ, περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εντός του 2013.

Σύμφωνα με την επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου και Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, κ. Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, το επιχειρηματικό και οικονομικό κόστος στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις Γερμανίας και Ελλάδας είναι τεράστιο, λόγω του κλίματος αστάθειας που καλλιεργείται με δηλώσεις υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Στην επιστολή παρατίθενται ακόμη επιχειρήματα για την πρόοδο που έχει σημειώσει ήδη η Ελλάδα.

«Η κα. Μέρκελ, μέσα από μια αξιόλογη προσπάθεια, έχει συμφωνήσει σε μια κοινή γλώσσα με τον Γάλλο Πρόεδρο, κ. Ολάντ και στη συνέχεια με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Σαμαρά. Το ότι τώρα ο κ. Ντόμπριντ αντικρούει την καγκελάριο τόσο αδιάντροπα, αυτό είναι θέμα που πρέπει να διευθετηθεί εντός των κομμάτων της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης», αναφέρεται στην επιστολή, ενώ αποδίδεται στη CSU ψηφοθηρική σκοπιμότητα. «Θέλετε να γίνει η Ελλάδα το κακό παράδειγμα ώστε να σας δει ο Γερμανός ψηφοφόρος ως εναλλακτική λύση στο ντουέτο SPD και Πρασίνων», σημειώνεται.

Οι κ.κ. Χατζημαρκάκης και Κοτσαμπόπουλος συμφωνούν μάλιστα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σε ό,τι αφορά την υπονόμευση των επενδυτικών ενεργειών με δηλώσεις υπέρ της επιστροφής στη δραχμή. «Με την πολιτική που ακολουθείτε προξενείτε μέγιστη ζημιά. Τα συνεχιζόμενα πισώπλατα μαχαιρώματα της CSU σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Ευρωζώνη έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ανάκαμψη της χώρας. Κανένας επενδυτής δεν θα επιλέξει την Ελλάδα, όταν οι ηγέτες του κυβερνώντος συνασπισμού συνεχώς ομιλούν για επιστροφή στη δραχμή. Με αυτή την κοντόφθαλμη προεκλογική επικοινωνιακή εκστρατεία θέτετε σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρωζώνη και συγχρόνως βλάπτετε καίρια συμφέροντα της Γερμανίας, γεγονός που μάλλον διόλου σας ενδιαφέρει», αναφέρεται.

Στην επιστολή αναλύεται η οικονομική ύφεση που βιώνει η Ελλάδα για πέμπτη συνεχή χρονιά και γίνεται λόγος για «Γερμανούς πολιτικούς οι οποίοι σπρώχνουν σήμερα έναν Ευρωπαίο εταίρο σε συνθήκες Βαϊμάρης», ενώ τονίζεται ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και βρίσκεται μεταξύ των πρωταθλητών της Ευρώπης σε εξοικονόμηση πόρων.

Τέλος, επισημαίνεται δε πόσο έχει επωφεληθεί η ίδια η Γερμανία από την κρίση στην Ευρωζώνη.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook