Τους δράστες που κρύβονται πίσω από την εμπρηστική επίθεση η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή καφετέριας στην περιοχή των Νέων Καταστημάτων στα Χανιά αναζητούν οι αρχές.

Η αυτοψία στο χώρο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, έδειξε ότι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια και βενζίνη, γεγονός που από την αρχή έστρεψε τις έρευνες των αρχών στον εντοπισμό των εμπρηστών, αποκλείοντας την περίπτωση η φωτιά να οφείλεται σε ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr οι αρχές βρίσκονται κοντά στις εξιχνίαση της επίθεσης και από τα στοιχεία της προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις για το ποιοί μπορεί να κρύβονται πίσω από το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πυρκαγιάς η καφετέρια, που βρίσκεται στο Μέγαρο Πάνθεον, ήταν κλειστή ενώ κάτοικοι και περαστικοί που είδαν τους καπνούς και τις φλόγες να ξεπηδούν από το κτίριο που στεγάζεται ειδοποίησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα τις αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβεστικούς υπαλλήλους που κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες προτού επεκταθούν στο Μέγαρο,  ωστόσο δεν κατάφεραν να "σώσουν" την καφετέρια από τη μανία της φωτιάς.

Η καφετέρια κάηκε ολοσχερώς ενώ και ένα κατάστημα που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου υπέστη σοβαρές ζημιές από το νερό που χρησιμοποίησε η Πυροσβεστική για να σβήσει η φωτιά.


(φωτο αρχείου)