Σενάριο: έχεις κανονίσει να βγεις για ποτό, έχεις σκεφτεί τι θα φορέσεις με κάθε λεπτομέρεια και τι μακιγιάζ θα κάνεις. Κάπου εκεί στις 5:00 λίγο πριν φύγεις, ο προϊστάμενός σου σε φωνάζει για να σου αναθέσει ένα project της τελευταίας στιγμής.

Και τώρα τι; Το μακιγιάζ σου κάνει παρέα στο πρόσωπό σου τις τελευταίες οκτώ ώρες και ένα δεύτερο χέρι αποσμητικού είναι τουλάχιστον απαραίτητο. Εκτός από την διάθεσή σου νιώθεις να έχεις χάσει και την φρεσκάδα σου. Το δεύτερο το ΄χουμε, το πρώτο θα σου φτιάξει όταν διαβάσεις τα παρακάτω tips που θα σε κάνουν να δείχνεις θεά, ακόμη κι αν βγεις απευθείας μετά το γραφείο!


\"\"1. Η σωστή προετοιμασία!

Για παν ενδεχόμενο πρέπει να έχεις μαζί σου ένα νεσεσέρ (κάτι τέτοιες περιπτώσεις μας βαράνε καμπανάκι!). Για να μην χάνεσαι ανάμεσα σε άπειρα προϊόντα, επίλεξε ένα διαφανές νεσεσέρ με φερμουάρ ώστε να έχεις οπτική επαφή με τα προϊόντα που θες. Βάλε μέσα οπωσδήποτε concealer, πούδρα, μάσκαρα, ένα έντονο κραγιόν και μια σκούρα σκιά. Το βραδινό μακιγιάζ κατά κανόνα πρέπει να είναι πιο γρήγορο. Αν αναρωτιέσαι τι γίνεται με το ρουζ σου; Μπορείς απλώς να χρησιμοποιήσεις το κραγιόν στα μάγουλα!

2. Έχε πάντα στην τσάντα σου μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και σου χρησιμεύουν πάντα. Κράτησε, λοιπόν, χώρο στην τσάντα σου για τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είτε για να περάσεις πάνω στις βλεφαρίδες σου ώστε να μαλακώσουν πριν να ανανεώσεις την μάσκαρά σου είτε για να διορθώσεις την σκιά ή το μολύβι που έχουν \”τρέξει\”.

\"\"3. Η ώρα του concealer

Αφού έχεις καθαρίσει το πρόσωπό σου, ήρθε η ώρα να ανανεώσεις την βάση σου. Ο Τάκης Μαυριγιαννάκης, official make up artist της Estee Lauder, μου έχει πει το εξής πολύ σημαντικό: \”δεν είναι απαραίτητο να κουβαλάμε μαζί μας το make up. Μπορούμε απλώς να αναμείξουμε concealer με ορό και να πετύχουμε μια ομοιόμορφη, λαμπερή και πολύ υγιή βάση\”. Επιπλέον, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στο σημείο κάτω από τα μάτια, τα πλαϊνά της μύτης και των χειλιών. Εκεί, τοποθετούμε πάντα περισσότερη ποσότητα concealer και την στρώνουμε σωστά είτε με τα δάχτυλά μας είτε με ένα πινέλο.

4. Mist για το πρόσωπο, μερικά pom pon και blotting papers

Όσο ανθεκτικό κι αν είναι το make up σου, μετά από τόσες ώρες είναι λογικό να έχει αλλοιωθεί και πιθανότατα να έχουν δημιουργηθεί σε κάποια σημεία \”μπαλώματα\”. Προτού, λοιπόν, το ανανεώσεις χρησιμοποίησε ένα Face mist όπως το Vitamin E του Body Shop και από πάνω ταμποναριστά κάνε με ένα pom pon. Αν η επιδερμίδα σου είναι ιδιαίτερα λιπαρή, χρησιμοποίησε blotting papers (θα τα βρεις στα καταστήματα καλλυντικών). Πρόκειται για ειδικά εμποτισμένα χαρτάκια που απορροφούν την λιπαρότητα του προσώπου, ειδικά στην ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) που εκκρίνει περισσότερο σμήγμα.

\"\"5. Το κραγιόν και σαν ρουζ

Το trick αυτό είναι παλιό αλλά πάντα αγαπημένο! Δημιούργησε μερικές τελίτσες κραγιόν στα ζυγωματικά σου και άπλωσε το σωστά χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου χωρίς να δημιουργήσεις δυσχρωμίες.

6. Αποφάσισε σε ποιο σημείο του προσώπου σου θα δώσεις έμφαση. Μάτια ή χείλη;

Στις βραδινές μας εξόδους θέλουμε ένα πιο έντονο μακιγιάζ. Πρώτον, για να ξεφύγουμε από το μακιγιάζ που κάνουμε καθημερινά και δεύτερον, γιατί το βράδυ στα υποτονικά φώτα ενός bar όλες θέλουμε ένα έντονο smokey ή έντονα βαμμένα χείλη να τονίζουν το πρόσωπό μας. 
Εδώ, χρησιμοποιήσαμε σαν παράδειγμα την Angelina Jolie. Δες, λοιπόν, πώς μπορείς να μετατρέψεις κι εσύ ένα nude μακιγιάζ σε πιο βραδινό. 


7. Τόνισε τα μάτια σου

Κι όμως, μπορείς να μετατρέψεις τα μάτια σου σε smokey χρησιμοποιώντας μόνο ένα μολύβι (τίποτ\’ άλλο!)

8. … ή τόνισε τα χείλη σου!

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Με μια απλή ματιά σε αυτή την photo μπορείς εύκολα να δεις πόσο πιο βραδινό look δημιουργεί από μόνο του ένα κόκκινο κραγιόν. Αν θέλεις κάτι πιο ανοιξιάτικο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το νέο φούξια.

\"\"


tlife

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook