Στα πλαίσια της κοινής απόφασης, του Δ.Σ της Π.Ε.Δ Κρήτης , της ολομέλειας των Δημάρχων και των Αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε αποφασίστηκε ομόφωνα οι Δήμοι όλοι της Κρήτης να αναστείλουν τις λειτουργίες τους για την Τετάρτη 29/8. Ο Δήμος Φαιστού συμμετέχοντας στην ανυποχώρητη θέση των Δημάρχων του νησιού προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, ώστε να εξακολουθήσουν να παρέχουν υπηρεσίες προς τους Δημότες.

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου ημέρα της συνάντησης της Κ.Ε.Δ.Ε με τον Πρωθυπουργό ο Δήμος θα κλείσει συμβολικά, ενώ την Πέμπτη 10 – 12 το πρωί στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με την ενεργή συμπαράσταση και όλων των εργαζομένων του Δήμου.

Για το λόγο αυτό η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, οι Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Φαιστού καθώς και οι εργαζόμενοι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου πραγματοποιώντας διαμαρτυρία για τις περικοπές των Δήμων.

Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων πριν αναχωρήσει για την Αθήνα όπου και θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Δημάρχων, δήλωσε: « Σήμερα όλοι οι Δήμοι της Κρήτης αποφάσισαν ομόφωνα να αναστείλουν τη λειτουργία τους, αντιδρώντας έτσι στις σημαντικές περικοπές των κεντρικών πόρων που πραγματοποιούνται σε πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης. Οι σημαντικές περικοπές κεντρικών πόρων θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα μας και δυσχεραίνουν το έργο μας. Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης είναι τα μοναδικά όργανα που βρίσκονται δίπλα στον πολίτη και για το λόγο αυτό πρέπει να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια για να την εύρυθμη λειτουργία τους.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook