Τη χρηματοδότηση Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που αποτελεί και το πρώτο στάδιο για ένα από τα πλέον σημαντικά έργα όχι μόνο για το Ηράκλειο αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη, την ενοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων της Κνωσού και την μορφολογική παρέμβαση στις όψεις των κτιρίων που βρίσκονται μπροστά από το μνημείο ώστε να βελτιωθεί η εικόνα τους ζήτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης από τον Υπουργό Περιβάλλοντος ,Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβεριάτο κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης.

Ο Δήμαρχος τόνισε στον Υπουργό ότι η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Κνωσού σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την κρατική εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε αποτελεί μέρος ενός μεγαλόπνοου σχεδίου που περιλαμβάνει και τη μελέτη ενός γενικότερου ρυθμιστικού πλαισίου (master plan) αναμένεται να αναδείξει ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της ανθρωπότητας και ταυτόχρονα να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης αλλά και πυλώνα για άλλες περιοχές .

Ο κ. Κουράκης συζήτησε με το Υπουργό και άλλα θέματα που αφορούν το Δήμο Ηρακλείου όπως χωροταξικά και Πολεοδομικά ενώ του επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των ποσών για τις βιοκλιματικές αναπλάσεις και τις χρηματοδοτήσεις πολεοδομικών μελετών από το πράσινο ταμείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook