Ο τέως κυβερνήτης της Φλόριντα, Τσάρλι Κριστ (Χριστοδούλου) αναμένεται ότι θα είναι ένας από τους κύριους ομιλητές στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα που γίνεται με κύριο στόχο να δώσει στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το χρίσμα να επιδιώξει επανεκλογή στο ανώτατο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών με το δημοκρατικό ψηφοδέλτιο.

Την υποψηφιότητα του Ομπάμα θα υποβάλλει επίσημα ο Μπίλ Κλίντον. Ο Τσάρκλι με τις Κυπριακές ρίζες αν και έκανε τα πρώτα του βήματα σε μία φτωχή οικογένεια κατάφερε να ζήσει το δικό του Αμερικανικό όνειρο.

Έγινε Κυβερνήτης της Φλόριντα, σε μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες πολιτείες της Αμερικής. Αργότερα επιχείρησε να γίνει γερουσιαστής αλλά δεν τα κατάφερε ούτε ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Η υποστήριξή του στον Ομπάμα δεν εξέπληξε κανέναν αφού είχε πάντα καλές σχέσεις μαζί του και είχαν συνεργαστεί στενά πολλές φορές για σημαντικά θέματα. Έκπληξη όμως, τουλάχιστον για τον πιο πολύ κόσμο, αποτελεί η πρόσκληση που λέγεται ότι του εστάλη να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Ομπάμα από το βήμα του Συνεδρίου των Δημοκρατικών, την ερχόμενη εβδομάδα στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

(voanews)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook