Τελευταία ενημέρωση: 22:45

Ολονύχτια και άνιση αναμένεται να είναι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι Σητείας που νωρίς το βράδυ έλαβε εφιαλτικές διαστάσεις, απειλώντας σπίτια και αναγκάζοντας κατοίκους να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το χωριό Αδραβάσκοι καθώς η πύρινη λαίλαπα βρέθηκε έξω από τον οικισμό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια και αγροικίες ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που αγγίζουν μέχρι και τα 9 μποφόρ γεγονός που κάνει πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδικές και γεωργικές εκτάσεις με κατεύθυνση προς τον Ζάκρο.

Οι διαστάσεις που έχει λάβει η φωτιά είναι δραματικές και οι κάτοικοι των γύρω οικισμών ζουν εφιαλτικές ώρες ανησυχώντας για τις περιουσίες τους.

Στο σημείο έχουν μεταβεί πυροσβεστικές δυνάμεις από Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Σητεία με συνολικά 13 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άνδρες, δύο πεζοπόρα 7μελή τμήματα, δύο υδροφόρα ΟΤΑ, , μια υδροφόρα του στρατού ενώ το έργο της πυρόσβεσης συνέδραμε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε λίγες ώρες στο Ηράκλειο

Το μεσημέρι ξέσπασε δεύτερη φωτιά στο Ηράκλειο, λίγο μετά αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην  Βιάννο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις φλόγες έχουν παραδοθεί χορτολιβαδικές και γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή Τεφέλι του Δήμου Αχαρνών – Αστερουσιών χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύουν σπίτια και αγροικίες.

Η πυρκαγιά τέθηκε σχετικά γρήγορα υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή με 3 οχήματα και  6 υπαλλήλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των ισχυρών ανέμων και υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων στις περιοχές Σμάρι και Βιάννο, όπου τέθηκαν υπό έλεγχο πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει χθες και σήμερα αντίστοιχα, παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πυρκαγιές σε Ιεράπετρα και Σητεία

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά το 12 μεσημέρι στη Μεγάλη Παραλία Ιεράπετρας.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε, όταν ένας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, προσπάθησε να κάψει καλώδια με σκοπό να τα πουλήσει. Λόγω όμως των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη περιοχή, ο δράστης έχασε τον έλεγχο της φωτιάς, με αποτέλεσμα να επεκταθεί ταχύτατα στη περιοχή.

Στο σημείο, έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, όπου έθεσε υπό έλεγχο και κατέσβησε τη φωτιά.

Ο αλλοδαπός, συνελήφθη από Αστυνομικούς του τμήματος Ιεράπετρας, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook