Συμπλοκή σημειώθηκε το πρωί μεταξύ αστυνομικών των ΤΑΕ και κτηνοτρόφων στο χωριό Χουδέτσι Ηρακλείου με αποτέλεσμα τη μαζική προσαγωγή ατόμων στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χωριό επρόκειτο να γίνει αρραβώνας και η οικογένεια του γαμπρού είχε ετοιμάσει ένα \”υπαίθριο\” σφαγείο για να σφάξει τα αρνιά που θα προσφέρονταν στο τραπέζι.

Κλιμάκιο των ΤΑΕ Ηρακλείου, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, μετέβη στη περιοχή προκειμένου να ελέγξει το ποιμνιοστάσιο και το πρόχειρο σφαγείο που είχε στηθεί, όμως δέχτηκε τη σθεναρή αντίσταση των κτηνοτρόφων.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρή συμπλοκή μεταξύ των κτηνοτρόφων και των αστυνομικών που ζήτησαν ενισχύσεις.

Στην περιοχή έφτασε κλιμάκιο της Ομάδας ειδικών Αποστολών και η συμπλοκή έλαβε τέλος λίγη ώρα αργότερα με την σύλληψη του 30χρονου γαμπρού, του αδελφού και ενός φίλου τους.

Τα τρία άτομα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία κατηγορούμενοι για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς και παράβαση του νόμου περί ζωοκλοπής, καθώς στην κατοχή τους εντοπίστηκαν τα ανάλογα ενοχοποιητικά ευρήματα.

Οι τρεις συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι ενώ έχει οριστεί τακτική δικάσιμος για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Ρένα Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook