Δέκα άτομα θα βρεθούν αντιμέτωπα με την Δικαιοσύνη καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής για την διακίνηση e-mail στο οποίο γινόταν αναφορά για χρεοκοπία της χώρας μας.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και ο Χανιώτης…τορναδόρος που φέρεται ως ο πρώτος αποστολέας του επίμαχου email.

Ειδικότερα στις 9 Μαρτίου μέσω του διαδικτύου διαδόθηκε το μήνυμα και άμεσα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράϊκου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση την οποία ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μάλιστα στο πλαίσιο της έρευνας εκλήθησαν να δώσουν ανωμοτί κατάθεση πάνω από 40 διαχειριστές ιστοσελίδων και blogs που είχαν αναπαράγει τις σχετικές πληροφορίες περί χρεοκοπίας.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί μέσα από ψηφιακή ανάλυση των ιχνών του μηνύματος εντόπισαν τον συντάκτη του και όπως διαπιστώθηκε εκείνος το έστειλε από το χώρο εργασίας του σε blog στις 10:43 το πρωί της 9ης Μαρτίου.

Πρόκειται για Χανιώτη…τορναδόρο, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει στις αστυνομικές αρχές, πως έστειλε το email που έκανε λόγο για επικείμενη χρεοκοπία της χώρας στις 25 Μαρτίου, σε blog, αγανακτισμένος για την γενικότερη οικονομική  κατάσταση και της επιχείρησής του και πως δεν είχε καν φανταστεί τις διαστάσεις που θα έπαιρνε του θέμα.

Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών, στη συνέχεια, άλλοι χρήστες πήραν το email και , πιθανόν, εμπλουτίζοντάς το, το διακίνησαν σε άλλες ιστοσελίδες και blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η δικογραφία σε βάρος των 10 ατόμων υποβλήθηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook