Με διακρίσεις για τις Αθλητικές Λέσχες Μεσσαράς και Χανίων ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών που φιλοξενήθηκε στην Φλώρινα το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου. Ο Γουρλεμάκης της Μεσσαράς πήρε αργυρό στους Νέους Άνδρες και η Δρακουλάκη της Α.Λ.Ξ.Χ.  χάλκινο στις Νέες Γυναίκες.

 

Η διοργάνωση που διεξήχθη στη Φλώρινα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είναι ενδεικτικό ότι η συγκεκριμένη πόλη της Ελλάδας πέρα του ότι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ξιφασκία αναλαμβάνει αρκετές φορές την διεξαγωγή σημαντικών διοργανώσεων παγκοσμίου επιπέδου.

 

 

Αυτό ήταν το 3ο εθνικό Πρωτάθλημα ξιφασκίας για το 2011 και η ΕΟΞ εμπιστεύτηκε ξανά την Φλώρινα όπου σημαντική προσφορά στην διοργάνωση είχε ο Ο.ΞΙ. Φλώρινας, με την συνδρομή του τοπικού Δήμου, που ανέλαβε την φιλοξενία όλων των αθλητών, προπονητών, διαιτητών και συνοδών και η μόνη επιβάρυνση για την Ομοσπονδία ήταν η μετακίνηση όλων αυτών με πούλμαν. Έτσι αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι ομάδες της περιφέρειας με δραστήριους προπονητές και παράγοντες αλλά και με την έμπρακτη συμπαράσταση από δήμους και τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να φέρουν σε πέρας την διεξαγωγή σημαντικών διοργανώσεων όχι μόνο εθνικής εμβέλειας αλλά και διεθνούς.

 

 

Στην διοργάνωση αυτή είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι υπήρξε ρεκόρ συμμετοχής όλων των εποχών με πάνω από 160 αθλητές-αθλήτριες να διαγωνίζονται στο ΔΑΚ Φλώρινας.

 

 

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων με δελτίο τύπου που εξέδωσε ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την διοργάνωση και την φιλοξενία:

 

«Ευχαριστούμε ειλικρινά τον Πρόεδρο του ΟΞΙΦ κο Σαββα Διαφωνίδη , το ΔΣ της Ομάδας του και τους άξιους προπονητές και συνεργάτες του κκ Πέτρο Τσώκα και Λεωνίδα Καλυβιάνο για την άρτια και υποδειγματική διοργάνωση αλλά και την  πλούσια φιλοξενία προς τους αθλητές και συνοδούς».

 

 

Η Βασιλική Δρακουλάκη ήταν η αθλήτρια που διακρίθηκε για τη χανιώτικη ομάδα  αφού κατέκτησε το το χάλκινο μετάλλιο στο Ξίφος Μονομαχίας και ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου.

 

Διάκριση είχε και η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς με τον Γουρλεμάκη να περνάει στον τελικό στο Ξίφος Μονομαχίας αλλά να γνωρίζει την ήττα από τον Ρεπάτση του ΟΞΙΦ με αποτέλεσμα να πάρει το αργυρό μετάλλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook