Με τη συμβολή του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μιχάλη Κριτσωτάκη,  οι κάτοικοι του νομού  κατέθεσαν στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, τη δημόσια επιστολή της Κίνησης «ΟΧΙ ακριβά εισιτήρια».
στην οποία επισημαίνεται ότι «από τον Ιανουάριο του 2011, οι Ηρακλειώτες έχουν γίνει μάρτυρες μιας εξωφρενικής αύξησης της τιμής του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών κατά 26-31%».

Επισημαίνεται δε ότι «η αύξηση αυτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται μέσα σε διάστημα δύο χρόνων και πως η κατάσταση αυτή συνιστά ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, καθώς οι καθημερινές μετακινήσεις για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού τίθενται υπό αμφισβήτηση».

Ο βουλευτής ζητεί από τον υπουργό να «δεσμευτεί και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρξει μείωση στις τιμές του εισιτηρίου του αστικού ΚΤΕΛ».

Με την αύξηση των τιμών όλη η κοινωνία του Ηρακλείου πλήττεται και ιδιαίτερα οι κοινωνικές ομάδες που σήμερα τα βγάζουν ούτως ή άλλως δύσκολα (όπως οι πολύτεκνοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι κ..τλ.).

Να σημειωθεί ότι στο Ηράκλειο το κίνημα εναντίον της αύξησης στα εισιτήρια  έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες, όπως συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο ΚΤΕΛ της πόλης με τη συμμετοχή φοιτητών, εργαζομένων και άλλων πολιτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook