Σε ποινή κάθειρξης 36 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 54χρονος πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορούνταν ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε με το υπηρεσιακό του περίστροφο 48χρονο ιδιώτη, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Ο 54χρονος -που έχει βγει ήδη σε σύνταξη- κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισε και ο 48χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς, κρίθηκε ένοχος για εξύβριση, αντίσταση και απλή σωματική βλάβη.
Το δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο καταδικασθέντες το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και αποφάσισε οι εφέσεις τους να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Το περιστατικό για το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη εκτυλίχθηκε τον Ιούνιο του 2007, όταν μετά από διαπληκτισμό με τον 48χρονο, ο τότε διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ωραιοκάστρου τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στο πόδι. Αιτία αποτέλεσε το σταθμευμένο όχημα του48χρονου, που σύμφωνα με τον αστυνομικό, εμπόδιζε την κυκλοφορία των οχημάτων.

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ο 54χρονος υποστήριξε ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε, έπειτα από πάλη που είχε με τον 48χρονο. «Με έβρισε χυδαιότατα», είπε και αιτιολογώντας την χρησιμοποίηση του υπηρεσιακού του όπλου, ισχυρίστηκε: «Φοβήθηκα και υποπτεύθηκα ότι πρόκειται για μη φυσιολογικό άτομο».

Από την πλευρά του, ο 48χρονος είπε ότι η επίθεση ήταν αναίτια, αρνούμενος τα περί εξύβρισης που του απέδωσε ο αστυνομικός.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook