Ο αμερικανικός γίγαντας του διαδικτύου Google πρότεινε σήμερα τη βοήθεια της υπηρεσίας βίντεο YouTube για να βοηθήσει τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία να βρουν τους συγγενείς τους.

Η ιστοσελίδα φόρτωσε στο δίκτυο βίντεο των θυμάτων της καταστροφής, που ζητούν πληροφορίες για τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας τους από τα οποία δεν έχουν νέα.

Τα βίντεο αυτά, που συνήθως διαρκούν λιγότερο από ένα λεπτό, γυρίστηκαν στα καταφύγια και είναι διαθέσιμα μέσω του δικτυακού τόπου youtube.com / shousoku.

Μετά τον σεισμό το Google ξεκίνησε την υπηρεσία «Person Finder», που επικεντρώνεται στα βίντεο, αλλά επίσης και στις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα Picasa.

Δημιουργήθηκε επίσης ιστοσελίδα σε πολλές γλώσσες που περιέχει τέτοιες εκκλήσεις, τους αριθμούς τηλεφώνου των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και οργανώσεων αρωγής, καθώς και χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες και ένα χάρτη.

Την Πέμπτη, εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι πολλοί εργαζόμενοι αποφάσισαν να διαθέσουν στην Ιαπωνία το 20% του χρόνου εργασίας τους που επισήμως τους παρέχεται για τα προσωπικά τους σχέδια.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook