Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα του \”10ου Αντιπολεμικού Διημέρου\” της \”Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης\” στο Παλαιό Τελωνείο στα Χανιά. Αρκετός κόσμος παρακολούθησε ως αργά τις εμφανίσεις των \”Υπόγειων Ρευμάτων\” των \”Ορθολογιστών\” και της \”Sugahpank!\”

Στις συζητήσεις η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στην επίθεση που δέχονται τα δημόσια αγαθά από το μέτωπο της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της Ευρωπαικής Ενωσης και του κεφαλαίου.

Το μελος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Θωμάς Σουνάπογλου μίλησε για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας \”που έχουν γίνει πλέον καθεστώς ειδικά για τους νέους εργαζόμενους που ζουν και εργάζονται κάτω από το καθεστώς της εργοδοτικής τρομοκρατίας\”.

Ο Παντελής Λούβρος μέλος του κινήματος \”Δεν πληρώνω\” αναφέρθηκε στις συγκοινωνίες ως δημόσιο αγαθό, τονίζοντας πως ο εργαζόμενος κόσμος \” θα πρέπει να αγωνίζεται και να παλεύει για την δωρεάν μετακίνηση. Εμείς δεν είμαστε \”τζάμπα μάγκες\”, τζάμπα μάγκες είναι αυτοί που έχουν προνόμια μετακίνησης στις δημόσιες συγκοινωνιές όπως οι βουλευτές, οι πολιτικοί, οι στρατιωτικοί, η αστυνομία. Μόνο οι εργαζόμενοι δεν έχουν.\”

Η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου μίλησε για την Υγεία και είπε ότι: \”O νόμος Λοβέρδου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην υγεία είναι τελείως λάθος. Αυτό που προσπάθησε να κάνει ο Λοβέρδος ήταν να εμπορευματοποιήσει πλήρως και να αποσαθρώσει την δημόσια υγεία \”.

Η Nτίνα Ρέππα εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είπε:

\”Οι λόγοι των συγχωνεύσεων των σχολείων είναι καθαρά λογιστικοί. Είναι εκατοντάδες τα σχολεία που είναι σε χειρότερη θέση από ότι ήταν πριν. Οι αλλαγές που ετοιμάζονται να γίνουν οδηγούν σε τραγική χειροτέρευση της εκπαίδευσης σε τέτοιο σημειό που δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι θα ήταν τόσο χειρότερα τα πράγματα . Μιλάμε για ένα σχολείο που θα λειτουργεί με επιχειρηματικούς όρους με βασική λογική την κερδοφορία, που θα παίρνει όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα και θα φορτώνει τα έξοδα στους γονείς, ένα σχολείο που το μόνο για το οποίο δεν θα ενδιαφέρετε θα είναι για την πραγματική μορφωτική ανάπτυξη των μαθητών, για την ανάπτυξη μιας πολύπλευρης γνώσης, κριτικής σκέψης στα παιδιά\”.

Για σήμερα Σάββατο οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής

18:00 – Προβολή: Αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ \”DEBTOCRACY\” www.debtocracy.gr

19:00 – Συζήτηση με θέμα: \” Κρίση και εξεγέρσεις, στην αρχή μιας νέας εποχής\”

Ομιλητές:
Άρης Χατζηστεφάνου – Δημοσιογράφος Infowar και μέλος του πληρώματος FREE GAZA
Νασίμ Αλάτρα – Δημοσιογράφος Ελευθεροτυπίας
Γιάννης Ελαφρός – Δημοσιογράφος Καθημερινής και Πριν

20:30 – Συναυλία
Ρεμπέτ Ασκέρ
Τρίφωνο
Active Member

Γενική Είσοδος: 7 ευρώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook