Μέχρι και δέκα άδειες για την εγκατάσταση 30.000 μηχανημάτων διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών θα προκηρύξει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Οπως προβλέπεται ο ελάχιστος αριθμός αδειών που θα απονεμηθούν στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού είναι τέσσερις και δικαίωμα συμμετοχής θα μπορούν να έχουν ανώνυμες εταιρείες με παρουσία στην Ελλάδα το μετοχικό κεφάλαιο των οποίων δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο των 400.000 ευρώ.

Σε σχέση με το κείμενο που είχε δοθεί στη διαβούλευση απουσιάζει η αναφορά για την έκδοση 1.000 \”μικρών\” αδειών, καθεμία από τις οποίες θα επέτρεπε την εγκατάσταση μέχρι και 5 μηχανημάτων.

Οσον αφορά τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο θα προκηρυχθούν 15-50 άδειες που θα απονεμηθούν μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού. Στη διαδικασία μπορούν να συμμετάσχουν κεφαλαιουχικές εταιρείες με μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 200.000 ευρώ. Τα web sites μέσω των οποίων θα διεξάγονται τα παιχνίδια θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά όνομα με κατάληξη .gr.

Το νομοσχέδιο ακόμα προβλέπει

Τη σύσταση της Επιτροπής Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ)
Τη δημιουργία ενός Πληροφορικού συστήματα Εποπτείας και ελέγχου που θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα μηχανήματα αλλά και τις διαδικτυακές πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών.
Τη συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια επιτρέπεται σε όσους έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους

Για κάθε παίκτη εκδίδεται ειδική κάρτα με τα στοιχεία του. Η κάρτα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει περιορισμούς που θέτει ο ίδιος ο παίκτης.

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις για τυχερά παιχνίδια μέχρι τη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας. Από το σχετικό άρθρο εξαιρούνται τα παιχνίδια που διεξάγονται σύμφωνα με ήδη εκδοθείσες άδειες (για παράδειγμα, ΟΠΑΠ και καζίνα).

enet.gr