Τα κέντρα όπου έχουν συγκεντρωθεί οι επιζήσαντες μετά την εκκένωση απαγορεύουν τα ζώα! Πολλοί Ιάπωνες αρνήθηκαν να πάνε εκεί και έμειναν πίσω με τα ζώα τους, στα χαλάσματα. Ζουν μες τη λάσπη, χωρίς τροφή και με ελάχιστο νερό προκειμένου να μείνουν με τα αγαπημένα τους τετράποδα. Οι Ιάπωνες έρχονται αντιμέτωποι με το δίλημμα του να διαλέξουν αν θα φροντίσουν τον εαυτό τους ή αν θα εγκαταλείψουν το ζώο τους! Μία απόφαση που δε θα θέλαμε να είμαστε στην δύσκολη θέση να πάρουμε.

Όσο οι διαρροές ραδιενέργειας συνεχίζονται από τα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας πλέον οι κάτοικοι κλειδώνονται στα σπίτια τους. Όμως όσοι δεν έχουν σπίτια, μετά τον πρόσφατο σεισμό και τα τσουνάμι προσπαθούν να βρουν καταφύγιο. Πολλοί αφήνουν το ζώο τους πίσω και ελπίζουν ότι θα το βρουν οι φιλοζωϊκές που έχουν αναλάβει την έρευνα και τη διάσωση κατοικιδίων.

Μερικοί απευθύνθηκαν στην PETA, η οποία σε συνεργασία με την φιλοζωϊκή Animal Friends Niigata της Ιαπωνίας, προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να παρέχει τροφή, νερό και φροντίδα στα ζώα που εγκαταλείπονται μέχρι οι ιδιοκτήτες τους να βρουν καταφύγιο.

Όπως λέει η PETA όμως η ραδιενέργεια είναι επικίνδυνη και για τα ζώα και θα πρέπει να μένουν μέσα στο σπίτι με τους ιδιοκτήτες τους, με κλειστή τη θέρμανση ή το air condition.


adespoto